Na 5. sjednici Gradskog vijeća grada Bihaća održanoj 12.02.2015. godine donešena je Odluka o javnim parkiralištima na području grada Bihaća. Također, na sjednici Gradskog vijeća grada Bihaća održanoj 29.05.2015. godine donešen je i Zaključak o davanju saglasnosti na cijene parkirališta na području grada Bihaća.

Novom odlukom, pored postojećih, utvrđeni su i novi parking prostori u nultoj i prvoj zoni javnih parkirališta koja se naplaćuju. Radi se o parkiralištima u ulici Bedem, u ulici 502. Viteške brigade sa bočne strane objekta Kulturnog centra, u ulici Muhsina Rizvića preko puta Konzulata Republike Hrvatske. Istom odlukom neka parkirališta koja su do sada naplaćivana su ukinuta.

Novim cjenovnikom cijena parkiranja na parkiralištu na Trgu maršala Tita, u ulici Gazi Husrev begova i Pape Ivana Pavla II, odnosno iza naplatnih rampi, povišena je na 2 KM po satu samo, dok su cijene na ostalnim parkiralištima ostale iste. Novina je i to što umjesto dosadašnjih 40 KM, odblokiranje zaključanog vozila košta 20 KM ukoliko se plati na licu mjesta. Ukoliko učinioc prekršaja čije je vozilo blokirano ne može platiti kaznu na licu mjesta, ona će mu se dostaviti na kućnu adresu u iznosu od 40 KM.

/abc.ba