Pogledajte lažni “mega projekt” koji je Izetbegović u društvu Lipovače obećao Krajišnicima (VIDEO)

usn.ba
Od brzih cesta, sve su prilike, ostala su samo pusta obećanja federalnog premijera Fadila Novalića, te njegovog stranačkog šefa Bakira Izetbegovića. Obećane milione od klirinškog duga za izgradnju cesta, vlasti će preusmjeriti za prikrivanje vlastitog nerada, odnosno za krpljenje budžetskih rupa.

Međutim, nije samo brza cesta još jedno  lažno obećanje Izetbegovića i Novalića dato Krajišnicima. Za vrijeme mandata Hamdije Lipovače, Izetbegović je u društvu tadašnjeg predsjednika RH Ive Josipovića boravio u službenoj posjeti kod premijera Lipovače i načelnika Albina Muslića.

– Održali smo dobar sastanak, te akcenat “bacili” na zajedničke projekte od kojih ćemo svi imati koristi. Razgovarali smo o ekonomskim projektima kao što su Unska-pruga, gasifikacija, plinfikacija i konačno o jednom mega projektu. Radi se o vojnom aerodromu Željava kojeg ćemo pretvoriti u cargo aerodrom, kazao je prije šest godina Izetbegović.

Foto: Moderni cargo aerodrom

Foto: Trenutno stanje na vojnom aerodromu Željava u Bihaću

Bio je Izetbegović još nekoliko puta nakon tih obećanja u Bihaću. Ponovo je davao obećanja. Obraćao se Izetbegović boračkoj populaciji, porodicama šehida, ali ponovo, Krajina je ostala praznih ruku, a bome i džepova. U nedavnoj posjeti, Izetbegović je u društvu federalnog ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića boravio u Krajini i pohvalio se kako je u zadnjih godinu dana, čak tri puta dolazio u Krajinu. I otišao je, kao da nije ni dolazio. Dedić se je šetkao Korzom, Novalić ga je nagradio novim službenim automobilom od 70.000 KM, a “njegovi” malinari, mljekari, općenito poljoprivrednici u nikada gorem stanju.

Na kraju, pogađajte, šta je ispunjeno od datih obećanja? Upravo tako, ništa!0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...