Nadležnima se javio muškarac koji je rekao kako je džogirao baš u vrijeme kada su osumnjičeni bili na deponiji.

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru zakazano je saslušanje novih svjedoka u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora u Srbiji, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP “Vodovod” iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

– U pitanju su dvojica komšija iz Banjskog Polja, od kojih se ne očekuje ništa krucijalno. Međutim, nadležnima se javio muškarac iz Bora, koji je treći svjedok, a koji je rekao kako je džogirao baš u vrijeme kada su osumnjičeni bili na deponiji i navodno bacili tijelo – kaže izvor za Kurir i dodaje:

– Šta je tačno vidio, zašto se tek sada javio, saznat će se u petak. Postoji mogućnost da njegovo svjedočenje dokaže da su zaista na deponiji bacili ubijeno dijete… – dodaje izvor.

Da li će se ponoviti saslušanje

Inače, osumnjičeni Dejan Dragijević koji je na saslušanju u tužilaštvu poslije hapšenja priznao zločin i detaljno ga opisao, zatražio je da ga tužilaštvo ponovo sasluša.

Advokat Vanja Živković kazala je za Telegraf.rs da do danas nije dobila ni potvrdan ni odričan odgovor hoće li tužilaštvo prihvatiti ponovno saslušanje njenog branjenika Dejana Dragijevića.

Inače, u obrazloženju zašto želi dodatno saslušanje, Dragijević kaže “radi razjašnjenja okolnosti i iznetih činjenica koje je dao na zapisnik prilikom saslušanja 05.04.2024. godine”.

Podsjećanja radi, za Dankino ubistvo osumnjičeni su Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je inače priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP “Vodovod” udarili djevojčicu, nakon čega je on zadavio golim rukama. Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju djevojčicinog tijela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je, podsjetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor nekoliko sati poslije hapšenja.

– Novo saslušanje zakazano je za petak, 5. jul, kada će biti ispitana još tri svjedoka u ovom slučaju. Jedan od njih je građanin Bora, dok su druga dvojica mještani obližnjeg mjesta – kaže izvor upoznat sa slučajem za Kurir.

Otkrili detalje zločina

Podsjećanja radi, za Dankino ubistvo, pored Srđana Jankovića iz sela Luka, osumnjičen je i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je inače priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP “Vodovod” udarili djevojčicu, nakon čega je on zadavio golim rukama. Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju djevojčicinog tijela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je, podsjetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor nekoliko sati poslije hapšenja.

Srđan Janković iz borskog sela Luka nedavno je po treći put saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, gdje je dva sata odgovarao na pitanja u vezi slučaja zbog kojeg se nalazi u pritvoru.

– Janković je govorio, kao i na prethodnom ispitivanju, da nije kriv za ubistvo djevojčice i da je nikada u životu nije vidio, ni tog dana ni nikada prije – kaže naš izvor i dodaje:

– Osumnjičeni je samo detaljnije tužiocu objasnio svoje kretanje, odnosno vremenske odrednice koje se tiču kobnog dana. Kada je popravljao šaht zbog kog su on i Dragijević došli u Banjsko polje i koliko su se tamo zadržali. Takođe je i rekao da se pored deponije u ovom mjestu zadržao jer je razgovarao telefonom.

On je detaljno govorio o svemu kao i prethodnog puta, da nema nikakve veze sa zločinom i da dijete nije sreo, a kamoli udario kolima.

– U potpunosti je ostao pri iskazu koji je dao 4. juna – kaže izvor i dodje da, sa tim u vezi, nije otkrio nikakvu lokaciju na kojoj bi tijelo moglo biti jer tvrdi da Danku nije ni vidio.

(avaz.ba)