Policija pod nadzorom drži Svetlanu Dragijević, majku uhićenog Dejana koji je navodno priznao da je s kolegom Srđanom Jankovićem ubio malu Danku Ilić (2). Nitko i dalje ne želi reći gdje je tijelo.

Policajci su mi upropastili i uništili kuću, sve mi raskopali i uništili. Uzeli su mi stvari iz kuće, ja ne mogu vjerovati što mi se događa. Ne osjećam se dobro, očekujem da mi dođe odvjetnik, rekla je novinarki Informera Svetlana, majka Dejana Dragijevića, koji je s kolegom Srđanom Jankovićem osumnjičen da je ubio nestalu Danku Ilić u Banjskom Poljukraj Bora u Srbiji. Podsjetimo, policija je prošle subote kao pomagača uhitila i njezina drugog sina Dalibora koji je u noći na nedjelju preminuo u policijskoj postaji u Boru. Uhićen je i njezin muž Rade te se on trenutno nalazi u istražnom zatvoru. Svetlana je ispričala kako su inspektori iz kuće odnijeli sve noževe, kao i cipele. Ona je, kaže, zbog svega u šoku te da će joj opet pozliti od stresa.

– Bila sam danas na groblju, pripremila sam sve za sprovod sina Dalibora u četvrtak. Kupila sam i sanduk i cvijeće i sve… Ja sam u kaosu, opet će mi doći hitna pomoć – jadala se reporterki. Rekla je i kako ne vjeruje da su njezini sinovi i suprug sudjelovali u bilo kakvom zločinu.

– Ne znam ništa o mužu, koji je u pritvoru, ali sigurno je i njemu teško što mu je umro sin. Ne znam ništa o Dankinom ubojstvu, nije moguće da su moji sinovi bili umiješani u to – rekla je Svetlana. Kako se neslužbeno doznaje, upravo je njezin sin Dejan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao da je nakon što ju je automobilom udario Danku, malenu ugušio pa njezino tijelo bacio na divlji deponij 10 kilometara od njezina obiteljskog imanja. On je, navodno, rekao da je zatim dva dana kasnije prenio tijelo na drugu lokaciju. Iako je policija nije privodila, njegovu majku Svetlanu su ispitali, svaki je dan posjećuju te su s njom jučer bili na lokalnom Novom groblju u selu Zlot.

– Bit će pretraženi svi sumnjivi iskopi na groblju, a nakon toga će se ‘pročešljati’ i okolica – rekao je za Alo izvor blizak istrazi. Srpski mediji također pišu i kako su tijekom utorka pretraživali bunar u blizini kuće osumnjičenog za ubojstvo, kao i cijelo zaraslo dvorište. Naime, jedan od susjeda ispričao je policajcima kako su uhićena braća ondje imala nekakav bunker, pa ništa ne prepuštaju slučaju. Druge ekipa, doznaju 24sata, i dalje tragaju na svim ostalim lokacijama po Banjskom Polju i okolici. Tijekom utorka su policajci, uz pomoć speleologa i vatrogasaca pretraživali drugi dio Lazarevog kanjona.

(24sata.hr)