Pokret za modernu i aktivnu Krajinu održao je večeras svoju redovnu godišnju konferenciju na kojoj je podnesen izvještaj o projektima i aktivnostima koje su provođene u godini koja je na izmaku. Čelnici POMAK-a izvijestili o političkom djelovanju i trenutnoj političkoj situaciji na sva tri nivoa vlasti gdje POMAK participira.

Pored toga, glavna vijest je da Šuhret Fazlić predsjedničku štafetu predao svom nasljedniku na gradonačelničkoj poziciji, odnosno da će POMAK u narednom periodu voditi Elvedin Sedić, aktuelni gradonačelnik Bihaća.

– POMAK je po svemu drugačiji od ostalih političkih stranaka, ne samo po načinu organizovanja i principima djelovanja, nego i strukturi ljudi. Zaista smo u kratkom periodu svog postojanja uspjeli vratiti normalne vrijednosti i osvježiti političu scenu u Bihaću, ali i stvoriti pretpostavke za dalji razvoj. Sada moramo krenuti dalje još snažnije i zajedno sa političkim partnerima na višim nivoima izvojevati nove pobjede i projekte koji će poboljšavati kvalitet života u Bihaću i USK. To osnovni i jedini cilj našeg političkog djelovanja. U tom cilju moramo ustrajati i za trebamo nove snage kakve POMAK ima i zato smo smatrali da je vrijeme da na čelo pomaka dođe Elvedin, rekao je Fazlić između ostalog.

Sedić se zahvalio Fazliću i ostalim prisutnim na povjerenju i svemu što je do sada zajednički postignuto.

– Šuhret Fazlić može biti ponosan, ne samo na temeljima za dalji razvoj Grada koje je iza sebe ostavio, nego i na ovu neklasično organizovanu političku organizaciju koja se temelji na jasno postavljenim principima. Podigao je tu ljestvicu visoko i valja je zadržati i unaprijediti. Ali sa ovakvom ekipom, kakvu vidim večeras ovdje, ali i mnogo oni koji nisu večeras tu s nama, te uz podršku svi dobronamjernih i slobdnomislećih građana, uopšte ne sumnjam sa ćemo svi zajedno nastaviti nizati dobre rezultate, izjavio je Elvedin Sedić večeras.

Na večerašnjoj konferenciji, pored Fazlića i Sedića, članovima i partnerima se obratio i zastupnik u Skupštini USK-a i predsjednik POMAK-a USK-a Zikrija Duraković i prisutne informisao o trenutnoj političkoj situaciji u Kantonu.

(Pomak)