Foto: Nkj.ba

Piše: Biscani.net

Danas je ekipa Jedinstva doživjela težak poraz od domaće ekipe Mladosti u Doboju kod Kaknja, u okviru 9. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Konačni rezultat utakmice bio je 5:1 u korist domaćina, saznaje Biscani.net portal.

Sve je počelo u 25. minuti kada je glavni sudija Koroman dosudio penal za domaću ekipu, a Kulović je bio precizan izvođač. Međutim, Jedinstvo se brzo vratilo u igru, a izjednačenje je postigao Matija Bakić u 40. minuti.

No, samo četiri minute kasnije, ekipa Mladosti ponovno dobiva penal, ovaj put sa jedanaest metara, a Sijamija je bio uspješan izvođač. Početkom drugog poluvremena, domaći su postigli treći pogodak kroz Grahovca u 49. minuti. U 80. minuti, Piljug je postigao četvrti pogodak za domaću Mladost, a u sudijskoj nadoknadi Jedinstvo je primilo peti gol, ovog puta strijelac je bio Zec.

Ovaj težak poraz ostavlja Jedinstvo s gorčinom, a u narednom, 10. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, ekipa će se suočiti s izazovom ugostiti drugoplasirano Goražde na svom terenu pod borićima. Svi navijači Jedinstva nadaju se povratku na pobjedničke staze u narednoj utakmici.

(Biscani.net)