Nakon što je prije dva dana na facebook stranicu portala Biscani.net stigao apel za pomoć bračnom paru iz Bihaća, kao i uvijek u funkciji svih građana, naš portal je objavio pomenuti apel.

Nedugo nakon toga, bezuvjetnu pomoć je ponudio Sanel Hadžić iz Bihaća. Naime, u apelu koji je naš sugrađanin zatražio i kako je naglasio, radi se o hitnoj operaciji za koju mu je potrebna finansijska pomoć u iznosu od 10.000KM, a zauzvrat nudi dio kuće sa urednim papirima. Potencijalni donator koji živi i radi u Švedskoj, a nakon što je vidio apel za pomoć, odlučio je da on bude kap u moru koja će spasiti još jedan život. Nakon apela, Hadžić se ponudio da pomogne i to na način da će osigurati potrebna sredstva, ali zauzvrat neće uzeti ništa, tačnije kuća koja je ponuđena kao zalog da će novac biti vraćen.

Sinoć je bračni par (identitet porodice poznat redakciji) je kontaktirao svoga donatora i odustao od pomoći, pa je s tim u vezi naš portal i razgovarao sa porodicom.

Biscani.net od prvog trenutka je krio identitet porodice, baš onako kako su oni i tražili.

Kako je supruga izjavila danas za naš portal, njima je pomoć bila potrebna za operaciju kako bi pokušali postati sretni roditelji, a ne za “hitnu operaciju za spašavanjem život” kako smo jučer objavili. Kako je istakla, zahvalili su se Hadžiću na ponuđenoj pomoći, ali ga i obavijestili da će ipak odustati od finansijske pomoći. Razlog tome, kako je potvrdila za naš portal, je medijska pažnja koja je usmjerena na ovaj slučaj, iako portal Biscani net, koji je kao prvi medij objavio ove informacije, ni u jednom trenutku nije objavio identitet bračnog para. Štaviše, da je u pitanju ovakva operacija, otkriveno je tek kada su supružnici odlučili odustati od ove pomoći.

– “Veliko hvala Sanelu koji je htio pomoći, a i vama iz “Biscani.net” hvala što ste objavili naš anonimni apel za pomoć hitne operacije. Ali mi novac ne možemo prihvatiti već se prepustiti sudbini. Mnogo je bilo pozitivnih i negativnih komentara”, izjavila je porodica za portal Biscani.net

U nastavku je prethodno objavljena vijest, 26.03.2019.:

“Halalim 10.000 KM za liječenje sugrađanina”

Nedugo nakon što je na stranicu portala Biscani.net stigao apel za pomoć našem sugrađaninu, koji je ovom prilikom htio ostati anoniman, stigla je i ponuda za pomoć od Bišćanina Sanela Hadžića.

Naime, Sanel Hadžić je Bišćanin koji živi i radi u Švedskoj, a nakon što je vidio apel za pomoć, odlučio je da on bude kap u moru koja će spasiti još jedan život. Nakon apela, Hadžić se ponudio da pomogne i to na način da će osigurati potrebna sredstva, ali zauzvrat neće uzeti ništa, tačnije kuća koja je ponuđena kao zalog da će novac biti vraćen.

Podsjećamo, jučer u poslijepodnevnim satima na stranicu portala Biscani.net javio se sugrađanin kojem je potrebno 10 000KM za hitno liječenje, a koji zauzvrat nudi kuću da se osigura kao zalog da će novac biti vraćen.

“Želim novac halaliti”

– Razgovarao sam sa porodicom i jako mi je žao šta im se dešava. Ponudili su mi ugovor kod notara da njihova kuća bude zalog da će mi vratiti novac, ali ja to ne želim. Ja sam se se isključivo javio porodici da im pomognem i novac im halalim. To ću uraditi kako sam im i obećao. Da im Allah olakša i riješe zdravstveni problem čim prije”, izjavio je Sanel Hadžić za Biscani.net portal.

Ovom prilikom portal Biscani.net želi skrenuti pažnju na veoma human i lijep gest, ali i podsjetiti sve da je tako lahko biti čovjek. Iznos od 10 000KM je prava sitnica naspram onoga što skupljamo i što smo skupljali, jer, “ko uradi trun dobra, vidjet će ga.”