Od jutros portal “Biscani.net” je pod dejstvom DDoS napada, pa je korisnicima bilo otežano pristupanje portalu, a u nekim trenucima smo bili za neka područja apsolutno nedostupni.

“Doživjeli smo DDoS napad na našem serveru. Naš tehnički tim zajedno sa podrškom providera od jutros radi na rješavanju problema i želimo vas obavijestiti da smo uspjeli blokirati većinu “namjernog beskorisnog prometa” koji je otežavao rad našim serverima. Izvinjavamo se zbog neugodnosti, a svakako ćemo objaviti detalje kada budu dostupni. Ko je i zašto napao portal Biscani.net još uvijek ne znamo, ali nakon što budemo imali dovoljno informacija biće isti prijavljeni nadležnim institucijama”, poručuju iz Biscani.net portala.

Za sada, problemi uzrokovani ovim DDoS napadom su riješeni, a čitatelji mogu nastaviti koristiti portal bez poteškoća.

“DDoS napad je riješen i naš tim nastavlja s praćenjem prometa. Hvala svima na strpljenju.“


DoS (eng. Denial of Service) napad je napad na računalni servis kojim se korisnicima onemogući njegovo korištenje. Premda postoji jako velik broj različitih vrsta DoS napada, najčešće o njemu slušamo kada pričamo o ‘napadima na web stranicu’. Ovo je u praksi bombardiranje servisa na web poslužitelju izrazito velikim brojem posebno stvorenih zahtjeva sve dok se poslužitelj ne zaguši i ne uspori do te mjere da web stranicu više ne možete niti otvoriti. Više od DDoS napadima saznajte klikom OVDJE !