Na osnovu Odluke Skupštine Unsko-sanskog kantona o iskazivanju javnog interesa za radom i finansiranjem privatne osnovne škole koja je u sastavu JU Katolički Školski Centar Ivan Pavao II” Bihać danas je u Vladi Unsko-sanskog kantona potpisan Ugovor o medusobnim pravima i obavezama između Banjalučke biskupije kao Osnivača JU Katolički Školski Centar Ivan Pavao II” Bihać i Vlade USK.

Ugovor su potpisali ravnatelj KŠC Marko Crnjak i u ime Vlade Unsko-sanskog kantona premijer Nijaz Hušić.

Ovim ugovorom uređena su međusobna prava i obaveze izmedu Unsko-sanskog kantona i osnivača privatne osnovne škole koja je u sastavu JU Katolički Školski Centar. Ivan Pavao II” Bihać te se Unsko-sanski kanton obavezao da će iz budžeta Kantona u iznosu od 100% finansirati plate, topli obrok te ostale naknade i prava iz radnog odnosa svih uposlenika, asistenata u nastavi i odgajatelja u produženom boravku JU KSC Ivan Pavao II Bihać u skladu sa Pedagoškim standardima za osnovno obrazovanje.

Potpisivanju ugovora bili su prisutni kantonalni ministri obrazovanja i finansija Denis Osmankić i Danko Jakšić te predsjedavajući i dopredsjedavajuća Skupštine USK Zikrija Duraković i Ines Delić.