U prostorijama Start Up studija danas su potpisani ugovori te ukratko predstavljeni projekti koji su osvojili najveći broj online glasova, poziva pod nazivom Omladinska banka- „Prvi poziv za društvene projekte mladih 2022“. Već četvrtu godinu za redom grad Bihać u suradnji sa fondacijom Mozaik i Omladinskom bankom Bihać dodjeljuje sredstva za sufinanciranje projekata i mikrobiznisa u gradu Bihaću a ove godine izdvojeno je preko 20.500,00 KM.

Čak četrdeset i tri učesnika kroz četrnaest projekata je ove godine steklo pravo na sufinanciranje, a nazivi projekata su slijedeći: „Šampioni iz sjene“, „Igra bez granica“ „Pruži ruku za svijet više i brigu manje“,„Ruka nade“, „Interaktivno vjeronaučno-obrazovni kutak“, „Omladinsko druženje“, „Hodam pravo jedem zdravo“, „Bosih nogu svuda mogu“, „Ekologizirajmo“, „Loptom protiv pasivnosti“, „Zelena učionica“, „Sportska oprema i rekviziti“, „Razvoj sporta u lokalnoj zajednici kroz turnir u uličnoj košarci 3X3 Bihać“, „Novo ruho stare biblioteke“.

Također, ugovor je potpisan i sa jednim novim mikrobiznisom, pod imenom „Drvni ukrasi“ a nastavaljeno je i sufinanciranje mikrobiznisa stomatološke ordinacije dr. Osmana Makića koja je otpočela prošle godine.