INTERPOL je jučer objavio međunarodnu potragu za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okolice Bora na jugoistoku Srbije koja je nestala 26. ožujka, nakon što se pojavila sumnja da je djevojčica sličnog opisa viđena u Beču, a u potragu se uključila i bečka policija.
Na snazi je žuta objava Interpola, koja predstavlja međunarodni poziv za pronalaženje nestalih.

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko polje kod Bora, ušla je u sedmi dan, a srbijanska policija jučer je nastavila pretragu terena i razgovore sa svim osobama koje bi mogle pružiti korisne informacije da se rasvijetli njezin nestanak.

Uključila se bečka policija

Policija je također pretraživala i dio Brestovačke rijeke u okolici naselja u kojem je nestala djevojčica. U istragu se preksinoć uključila i bečka policija, nakon što se pojavila videosnimka iz glavnog austrijskog grada na kojoj su dvije žene, navodno Rumunjke, na tramvajskoj stanici s djevojčicom koja podsjeća na Danku.

Dankin ujak dao je intervju u kojem je ispričao neke detalje o danu Dankina nestanka te se zapitao zašto za nestanak toliko ljudi krivi njegovu sestru, Dankinu majku Ivanu.

Dankin ujak: Imam posljednju fotografiju Danke, možda je netko čekao pravi trenutak

UJAK nestale djevojčice Danke (2) rekao je za Blic da je većina onoga što se pisalo u medijima netočno te da će on ispričati pravu istinu.

Stefan Dragomirović je Blicu priložio posljednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu na dan kada je nestala, na kojoj se vidi djevojčica zajedno sa starijim bratom. Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu fotografiju.

“Možda se netko sakrio i čekao pravi trenutak”

“Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, u dvorištu kuće. Možda se netko sakrio iza i čekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i fotografirana je u 13:20”, kaže Dankin ujak.

“Moja sestra Ivana je otišla do automobila da starijem sinu donese vodu. Djevojčica je ostala u dvorištu, to je bio trenutak od samo par sekundi. Kada se vratila, Danke nije bilo”, tvrdi Stefan Dragomirović.

Dragomirović tvrdi i da nije točno da je tada padala obilna kiša u Banjskom polju.

“Kao što se može vidjeti na fotografijama, bilo je sunčano, tek poslije je pala kiša. Tako da ne znam zašto optužuju moju sestru da je vodila djecu po kiši i da im je to sumnjivo”, kaže Dragomirović.

Nije odmah digla uzbunu

Stefan Dragomirović dodaje da Dankina majka, nakon što je Danka nestala, nije odmah digla uzbunu jer je vjerovala da je Danka negdje u blizini i da će je sama pronaći.

“Ona je dozivala, tražila, gledala svuda, ali Danke nije bilo. Uplašila se i pozvala muža Miloša, obavijestila ga da ju ne može pronaći. Ne znam točno koliko je sati bilo, ali ubrzo nakon toga su pozvali policiju”, kaže Dankin ujak.

Dragomirović je komentirao i navode koji sugeriraju da je sumnjivo što je majka baš tog dana fotografirala Danku u stvarima u kojima je nestala.

“Moja sestra voli svoju djecu, njena galerija je puna slika njene djece. Ne vidim što je tu čudno”, kaže Stefan Dragomirović.

(index.hr)