Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, posjetio je jutros, povodom Kurban-bajrama, migrante koji borave u bivšem Đačkom domu u Bihaću.

Svim migrantima, ali i aktivistima Crvenog križa, čestitao je Kurban-bajram.

Posebne riječi hvale upućene su svim aktivistima Crvenog križa koji i danas brinu o migrantima smještenim u ovom objektu, saopćeno je na oficijelnoj FB stranici Vlade USK-a.

Selam Midžić, predsjednik CK Bihać zahvalio je Medžlisu Islamske zajednice Bihać, koji je pomogao u organizaciji klanjanja Bajram namaza jutros u Đačkom domu kao i premijeru Rošiću i građanima koji su im se pridružili jutros da čestitaju migrantima praznik i obraduju djecu bajramskim paketićima.

– Bajram nas podsjeća na potrebu brige i solidarnosti prema svim ljudima i zato mislim da je posebno bitno da njegovu radost podijelimo sa onima koji su današnji praznik dočekali daleko od svojih kuća. Krajišnici su tokom ovih nekoliko mjeseci pokazali humanost prema migrantima. Hvala i ljudima iz Crvenog križa koji nesebično pomažu ovim ljudima već pola godine. Prije svega, ovoj djeci željeli smo uljepšati dan, da i oni osjete radost praznika. Možda su institucije države ovdje zakazale u odgovoru na krizu, ali mi, ovdje u Krajini, ljudski nismo, poručio je Rošić.