Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić razgovarao je danas, u Bihaću sa predstavnicima IPA USK (International Police Association) Šerom Družićem i Mariom Velićem.

– Međunarodno policijsko udruženje (IPA) je strukovna organizacija policajaca osnovana 1950. godine i okuplja više od 400.000 članova organiziranih u 65 država širom svijeta, te kao takva predstavlja najveće policijsko udruženje na svijetu. Od osnivanja do danas, pod krilaticom „Servo per Amikeco“ (Služimo kroz prijateljstvo), djeluje s ciljem širenja prijateljstva i unaprjeđenja policijske struke. IPA je jedina međunarodna strukovna organizacija koja okuplja policijske službenike neovisno o funkciji, zvanju, jezik, spolu, rasi, religiji, politički i poslovno potpuno neovisna i nevezana za druge organizacije ili institucije. IPA je otvorena za sve policajce iz svih država kao organizacija za uspostavljanje mogućnosti međusobne razmjene strukovnih iskustava i znanja. IPA je registrirana na temelju svojih ciljeva pri Vijeću Europe i u Ujedinjenim narodima sa savjetodavnim statusom kao nevladina međunarodna organizacija. IPA na području Unsko-sanskog kantomna djeluje uspješno od 2018. godine, broji oko 300 članova koji su pripadnici svih policijskih agencija i jedan smo od najuspješnijih klubova IPA, istakli su, u razgovoru sa premijerom Ružnićem, Šero Družić, predsjednik IPA USK i Mario Velić, sekretar IPA USK.

Družić je zahvalio premijeru USK na dosadašnjoj podršci u radu i razumijevanju značaja aktivnosti IPA USK na podsticanju profesionalne suradnje i među članovima te promicanja međunarodne suradnje i razmjene iskustva i znanja policajaca koji su u službi sa umirovljenim policajcima kako u Bosni i Hercegovini tako i u cijelom svijetu, podupiranja međunarodne saradnje policijskih službenika i cjeloživotnog usavršavanja.