Gradonačelnik Elvedin Sedić jučer je održao radni sastanak sa predstavnicima Omladinskog fudbalskog kluba “Bihać”.

Bila je to prilika sa se predstave trenutne aktivnosti koje provodi OFK “Bihać”, kao i planovi tog sportskog kolektiva za naredni period.

Jedna od značajnijih aktivnosti svakako je projekat “Budi dio tima” koji OFK “Bihać” trenutno realizira, finansira ga Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u partnerstvu sa Gradom Bihać.

Zatim, obilježavanje 25. rođendana kluba nizom aktivnosti poput „Dana otvorenih vrata“ – 22. jula, od 10 do 13 sati, na terenu OFK „Bihać“, gdje su pozvani svi ljubitelji sporta, dok one najmlađe očekuju i pokloni iznenađenja.

Pored navedenog, predstavljen je i idejni projekat „Sportskog centra Prekounje“ čiji je inicijator OFK „Bihać“. Projektom je predviđena rekonstrukcija nogometnog terena sa travnatom podlogom, te izgradnja ograda, rasvjete, te još jednog manjeg terena sa umjetnom travom, malih tribina, dječijeg igrališta itd.

Gradonačelnik Sedić izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da postoje organizacije civilnog društva i klubovi koji mogu svojim kapacitetima i resursima uspješno aplicirati i realizirati značajna sredstva u Bihaću, kao i temeljito pripremiti realizaciju značajnog projekta kakav je rekostrukcija terena u Prekounju.

– Grad Bihać će se maksimalno uključiti i vlastitim kapacitetima podržati ovu ideju do njene realizacije, s obzirom da je riječ o sportskoj infrastrukturi koja ima višestruk značaj, rekao je Sedić.

(dijasporainfo.net)