Piše: Biscani.net

Danas je federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, ugostio Zikriju Durakovića, predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona, i Adnana Habibiju, ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, u službenom posjetu.

Razgovori su se usredotočili na suradnju između Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Posebna pažnja posvećena je sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH, s naglaskom na Unsko-sanskom kantonu, te jačanju suradnje u suzbijanju ilegalnih migracija.

Ministar Habibija i predsjedavajući Duraković zahvalili su na podršci Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, ističući profesionalnost ministra Isaka. Ministar Isak je izrazio uvjerenje da će novo postavljeni ministar unutrašnjih poslova USK-a djelovati u najboljem interesu građana. Na sastanku je zaključeno da će se postojeća suradnja produbiti i unaprijediti u budućnosti.

Duraković i Habibija su pozvali ministra Isaka u službeni posjet Unsko-sanskom kantonu, što je ministar Isak s oduševljenjem prihvatio.

(Biscani.net)