Dvogodišnja devojčica Danka Ilić iz Bora nestala je u utorak oko 13.45 u naselju Banjsko polje. Zbog nestanka po prvi put je aktiviran sistem “Pronađi me”. Potraga je i dalje u toku.

Glavni urednik Kurira Rajko Nedić gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je otkrio najnovije informacije vezane za istragu male Danke.

Prema najnovijim informacijama, policija pretražuje kuće u okolini i pregleda teren. Takođe imamo novu informaciju koju smo prvi objavili, da su istražitelji i policija saznali da postoje mreža kanal u okolini te kuće koja vodi ka jezeru. Tu radi o dubinskim šahtama koje imaju pad i skreću ispod zemlje, da je tu čitava mreža kanala, da se eventualno pretraga išla u tom smeru. Ti kanali su sinoć, pregledani i nisu pronašli ništa. Dakle, mogućnost da je dete eventualno upalo tu, otpada. Takođe, najnovije informacije su da će biti nastavljeni razgovori sa osobama koje su se pojavile na logovima baznih stanica, znači to je novo. Ponovo se pretresa sve ko je došao. Nastavlja se razgovor sa majkom koja je i dalje i pored svega hladnokrvna, nije ni suzu pustila, znači bukvalno je u takvom stanju da ništa nije mogla konkretno da kaže policiji. Dakle ona je i dalje na tom saslušanju – rekao je Nedić i dodao:

Kako saznajemo, majka je pred nestanak male Danke Ilić, dete slikala tri puta iz različitih uglova.

(kurir.rs)