Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić posjetio je danas Kantonalnu bolnicu ”Dr. Irfan Ljubijankić” gdje je obišao povrijeđene u jučerašnjoj nesreći u Hidroelektrani ”Una Kostela”.

”Želim se prije svega zahvaliti medicinarima na velikoj požrtvovanosti koju su pokazali tokom akcije spašavanja. Četvorici njih je ukazana medicinska pomoć i oni su sad izvan životne opasnosti, isto kao i četvrti radnik. Bio sam jutros i u samoj Hidroelektrani gdje još uvijek traju istražne radnje oko uzroka ove tragedije. Sigurnost radnika mora biti na prvom mjestu svakoj javnoj kompaniji i očekujem da će istraga otkriti eventualne propuste”, izjavio je premijer.

Ovom prilikom Rošić je izrazio saučešće porodicama poginulih radnika. ”Danas u poslijepodnevnim satima planiram obići porodice stradalih da im lično izrazim moje saučešće. Porodice trojice Bišćana Seada Mujića, Elvisa Salihodžića i Admira Mulića mogu računati na podršku Vlade Unsko-sanskog kantona i moju ličnu”, rekao je, te najavio da će dan dženaze poginulim radnicima biti proglašen danom žalosti na Unsko-sanskom kantonu.