Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona boravio je na području Ličko-senjske županije u susjednoj Hrvatskoj, na lokaciji bivšeg vojnog aerodroma Željava, gdje se održava višednevna manifestacija, autotrka Balkan’s finest competition, organizovana od strane Auto kluba 505 iz Korenice.

Prva autoutrka na ovoj lokaciji privukla je brojne posjetitelje a podršku projektu izrazili su, na zvaničnom otvaranju, premijer USK, načelnik općine Plitvička Jezera Ante Kovač, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomica Kovačević i župan Ličko senjski Ernest Petry.

– Event će uključiti utrke ubrzanja Street Race, Drift show, Drift taxi, Tuning & Styling (Swagger crew) izložba luksuznih i rijetkih automobila, natjecanja u driftu, najavili su organizatori.

Predstavnici Ličko senjske županije i premijer Ružnić kažu da bi ovakvi projekti mogli biti značajni za turističku ponudu pograničnog područja, i Ličko-senjske županije u Hrvatskoj i Unsko-sanskog kantona u BiH te da, uz saradnju i kvalitetnu organizaciju, ova utrka i drugi događaji mogu izrasti u nove turističke proizvode regionalnog karaktera.