Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona razgovarao je danas u Bihaću sa rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH Stelianom Nederom i njenim saradnicima.

Razgovor je tematski posvećen strateškim razvojnim opredjeljenima ovog Kantona te modalitetima unaprjeđivanja dalje saradnje s ovom razvojnom agencijom.

Rezidentna predstavnica informisala je premijera USK da je UNDP spreman i dalje partnerski podržavati USK kroz projekte u prioritetnim oblastima.

Premijer Ružnić istakao je da Vlada USK smatra izuzetno značajnim razvijati kapacitete za podršku poslovanju, stvaranju s podsticajnog okruženja za poduzetnike te posebno ekonomskom osnaživanju žena i mladih.

Kako je održiva energija među okosnicama djelovanja UNDP-a, a USK pozitivno predvodi primjerima dobre prakse u realizaciji mjera energetske efikasnosti i korištenju obnovljivih izvora energije, sudionici današnjeg razgovora saglasni su da u ovoj oblasti treba na najbolji način iskoristiti raspoložive resurse za energetsku tranziciju te stvaranje klimatski održivog energetskog sistema.

(rtvusk.ba)