Foto: Screenshot Dalmacija Danas

OBAVLJEN je pretres kuće J.K.-a u Kaštel Štafiliću koji je sinoć napao HGSS-ovca Krunu B. te mu zadao tri prostrijelne rane, u abdomen, lijevu i desnu potkoljenicu, a kolegi koji mu je priskočio u pomoć zadao dva udarca sjekirom, u glavu i vrat.

U kući nađeno pet bombi, puška… Skupili se bijesni susjedi

Prilikom pretresa kuće, kako neslužbeno doznaje Dalmacija Danas, pronađeno je pet bombi, što u spavaćoj sobi, što u garaži. Nađeno je i oko 130 metaka, ali i puška. Svjedoci su također rekli kako je kuća jako neuredna, puna prašine te da se vidi kako J.K. koristi samo jednu stolicu te da ima neke ustaljene navike.

Oko kuće J.K.-a tijekom pretresa bilo je više policijskih auta, dosta interventnih policajaca, a okupilo se i mnogo bijesnih susjeda, zbog čega su došla tri kombija interventne policije koji su im branili prilazak.

Susjedi su napadaču, između ostalog, vikali: “Odlazi!”

Susjedi koje su novinari zatekli na ulici vidno su potreseni, ali i bijesni zbog nemilog događaja jer svi navode da je bilo pitanje vremena kad će se nešto ovakvo dogoditi.

“Ugledala sam Krunu kako propucan leži na zemlji. Pokušala sam spriječiti daljnji napad, ali je napadač otrčao po sjekiru”

Jedna od svjedokinja sinoćnjeg događaja ispričala je što se desilo jer se sve odvilo skoro ispred njenih vrata.

“Čula sam pucnjeve i otvorila vrata, ugledala sam Krunu kako leži na zemlji propucan. Pokušala sam J.K.-a spriječiti u daljnjem napadu, vikala sam da prestane, ali on je otrčao u kuću po sjekiru te napao čovjeka koji je pomagao Kruni. Što je bilo do tada, ne znam, ali kažu da je pucao u njega kroz zatvorena vrata”, pojašnjava žena.

Nakon što je interventna policija maknula susjede s ceste, izveden je J.K. iz kuće, uz povike bijesnog susjedstva.

Dalmacija Danas je razgovarala i s jednim od sudionika sinoćnjeg svladavanja J.K.-a, koji je, još vidno potresen, ispričao što se sinoć dogodilo.

“Svaka čast čovjeku koji je napadača uspio savladati s raspuknutom lubanjom”

“Ležao sam u sobi i čuo pucnjeve i znao sam da nisu petarde, ne zvuče one tako. Istrčao sam na ulicu i vidio Krunu propucanog kako se dovukao u našu ulicu te susjeda koji mu pomaže. Tad je istrčao moj otac i susjed, a u tom trenu je J.K. dotrčao sa sjekirom te zadao dva udarca. Morali smo ga svladati i moram reći svaka čast čovjeku koji je s raspuknutom lubanjom uspio savladati J.K.-a”, ispričao je mladić.

“Moj brat se našao taman tu kad je pucao, metak mu je proletio pored glave i on je pobjegao u drugu ulicu. Kruno se parkirao ispred dvorišta J.K.-a, a on je zapucao kroz zatvorena vrata u njega. Kad smo ga počeli savladavati, iz njega su izlazili tako čudni krici, stravično nešto. Svi kažu da boluje od PTSP-a, ali mislim da je on psihički bolesnik. Sa svima je u nekom ratu, svima buši gume na autima, trga retrovizore. Ma strašno”, rekao je.

Terorizira susjede, ali svaki put izađe na slobodu

Cijelo susjedstvo je u šoku, na svakom koraku se prepričava sinoćnji događaj, svi su vidno potreseni, ali i bijesni na rad pravosuđa jer, navodno su susjedi prijavljivali svaki njegov ispad, ali on se uvijek vrati kući.

U nizu napada je i onaj iz 2003. godine kad je J.K. nožem napao osamnaestogodišnjeg mladića jer mu je ovaj mokrio uz zid kuće. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu. Jednog susjeda u drugoj prilici udario je drškom sjekire, a jednom je prilikom susjedu ošamario.

Od članova obitelji Krune B. Dalmacija Danas saznala je kako je on sada van životne opasnosti.

(index.hr)