Danas je u kabinetu gradonačelnika Bihaća organiziran prijem za osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u kickboxingu, Hassana Selimovića,Nedima Malkoča i Dine Ćustovića.

Kickboxeri iz Bihaća su sa Evropskog prvenstva u Turskoj donijeli jednu zlatnu i dvije brončane medalje.

„Njihov uspijeh je sigurno i uspijeh grada Bihaća i oni su najboji ambasadori ne samo Bihaća nego i Bosne i Hercegovine. Mislim da generalno u našoj državi vrlo malo ili skromno su podržani sportaši i zbog toga želim da animiram sve nivoe vlasti da se više angažiramo i da damo veću podršku našim takmičarima“, kazao je ovom prilikom Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća.

„Nama se još uvijek sliježu utisci sa Evropskog prvenstva u Turskoj i naravno da nam je drago kad Gradonačelnik i članovi Sportskog saveza nas pozovu na prijem. Oni su cijelo vrijeme uz nas, daju nam podršku i tokom naših priprema i odlazaka na takmičenja. Naravno da su ova djeca ponosna kad predstavljaju svoj grad na međunarodnim takmičenjima“, kazao je  Rinaldo Pikoloti, selektor reprezentacije BiH u kickboxu.

Hassan Selimović na Evropskom prvenstvu u kickboxu u Turskoj osvojio je zlatnu medalju u kategoriji LK do 81 kg. „Hvala Gradonačelniku i Sportskom savezu Bihać na prijemu i nagradama i što prate naš rad. Mi se najviše nadamo gradskoj dvorani da bude što prije završena jer trenutni uslovi gdje sad treniramo nisu adekvatni za ovaj sport“, izjavio je Selimović.

Sportski savez grada Bihaća uveo je i nekoliko novina u pravilniku. „Kako smo uvidjeli da je od strane države zanemareno finansiranje i odlazak naših najboljih takmičara, mi smo uvrstili kod vrhunskog sporta, koji ne može kompletno pokriti njihov odlazak ali u procentualnom odnosu od 30 posto troškova sufinansiramo njihov odlazak. Novina, koju smo uveli, jeste da sufinansiramo odlazak i samih trenera koji idu u pratnji“, naglasio je Adnan Mekić, član Sportskog saveza Bihać.

Pored Hasana Selimovića, danas su nagrađeni i osvajači brončanih medalja u svojim kategorijama Nedim Malkoč i Dino Ćustović.

(radiobihac.com)