Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić organizovao je danas prijem za delegaciju JRS (Jesuit Refugee Service) koju su činili: Jose Ignacio Garcia, generalni direktor JRS za Evropu, Tvrtko Barun, ravnatelj JRS -za jugoistočnu Evropu i Hamdija Lipovača, direktor JRS u Bosni i Hercegovini.

JRS je neprofitna humanitarna organizacija čija je misija pratiti, služiti i zagovarati prava izbjeglica i drugih nasilno raseljenih osoba. Kao organizacija s dvadesetpetogodišnjim iskustvom, koja djeluje u u 50 zemalja svijeta, JRS je djelovanje proširila i na BiH, a s obzirom da da su posljedice migrantske krize najizraženije na području USK, i misija JRS u BiH većinom je koncentrisana na ovom području, gdje boravi i najveći broj migranata.

Predstavnici JRS istakli su, da u sveukupnoj teškoj situaciji, Unsko-sanski kanton se ipak istaknuo dobro organiziranim prihvatom ranjivih kategorija a posebno zaštitom prava djece migranata te su predložili i institucionaliziranje saradnje u projektima zaštite ljudskih prava.

VIDEO: Posjeta predstavnika JRS

VIDEO: Posjeta predstavnika JRS Jesuit Refugee Service Europe – JRS

Gepostet von Vlada Unsko – sanskog kantona am Mittwoch, 11. Dezember 2019

 

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.