Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona primio je danas predstavnike bihaćkih mjesnih zajednica Brekovica i Vrsta koji su ga informisali o njihovim naporima da se pokrene projekat asfaltiranja putnog pravca Brekovica-Čizmići-Vrsta.

– Ovaj put, dužine oko kilometar i po, značajan je je ne samo za mještane nego je i poveznica dva grada, Bihaća i Cazina a mi se borimo već dvije decenije da se uvrsti u prioritete za realiziciju, kažu mještani Brekovice i Vrste te dodaju da su već organizovali i u toku je akcija prikupljanja sredstava za učešće građana u ovom projektu.

Za asfaltiranje ovog putnog pravca potrebno je, procjenjuju, oko 500 000 KM a građani su spremni prikupiti oko 30 posto od ukupnog iznosa.

Premijer Ružnić obećao je da će sa resornim institucijama te predstavnicima gradskih ali i viših nivoa vlasti pokrenuti pitanje asfaltiranja ovog putnog pravca, kako bi mogao biti uvršten u planove izgradnje za narednu godinu te istaknuo da cijeni angažovanje građana ovih mjesnih zajednica za rješavanje problematike koja je značajna za život i i rad te zajednice te spremnost da i lično učestvuju u rješavanju, za njih, prioritetnog pitanja.

– Građani imaju pravo da pokreću i učestvuju u aktivnostima za razvoj privrede i društvenih djelatnosti a saradnja jedinica lokalne samouprave i viših organa vlasti je naša dužnost. Lično smatram da je međusobna saradnja svih nivoa vlasti i građana najbolji način za efikasno rješavanje problema i obavljanja poslova od zajedničkog interesa, kazao je premijer Ružnić u razgovoru sa predstavnicima Vrste i Brekovice.