Piše: Biscani.net

Nacionalni park Una aktivno sudjeluje na prestižnom Sajmu privrede u Bosni i Hercegovini, koji se smatra važnim privrednim događajem. Ovaj sajam naglašava razvoj malih i srednjih poduzeća kao ključnog faktora regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.

Posjetitelji su srdačno pozvani da istraže izložbeni prostor Nacionalnog parka Una, koji se nalazi na centralnom prezentacijskom području zajedno s Turističkom zajednicom kantona Sarajevo pod brandom “visitsarajevo.ba.”

Sajam će se održavati od 2. do 5. novembra 2023. godine u Gradskoj dvorani “Mirza Delibašić” / Centru Skenderija u Sarajevu.

Pod moto-izrekom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine” Nacionalni park Una predstavit će raznovrsne proizvode i atrakcije koje promoviraju prirodnu ljepotu i resurse ovog nacionalnog parka. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s lokalnim proizvodima, tradicijom i kulturnim baštinom koja obilježava ovu regiju.

Nacionalni park Una poziva sve zainteresirane da ih posjete na Sajmu privrede i podrže domaće proizvode te doprinesu ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine. Dobrodošli su da se upuste u ovo zanimljivo putovanje kroz prirodnu ljepotu i kulturno bogatstvo Nacionalnog parka Una.

Ovo je zaista pohvalan potez rukovodstva Nacionalnog parka Una! Njihova posvećenost promociji i razvoju parka kako bi privukli nove turiste zaslužuje najvišu pohvalu. Svi koji rade na promociji Nacionalnog parka Una zaslužuju veliku pohvalu, jer se njihova predanost i trud odražavaju na bolju budućnost regije i njenih prirodnih ljepota.

(Biscani.net)