Dana 21.12.2016.godine, Sektor kriminalističke policije, Uprave policije, MUP-a Unsko-sanskog kantona, sprovodeći aktivnosti u cilju sprječavanja zloupotrebe opojnih droga, došli su operativnih saznanja da se u mjestu Amidžići, općina Bihać u dijelu gdje se nalaze vikend objekti, kod lica H.P. rođen 1973 godine iz Bihaća nalazi objekt u kojem se vrši nelegalna proizvodnja opojnih droga.

O svim prikupljenim saznanjima upoznato je nadležno Kantonalno tužilaštvo u Bihaću, te je na osnovu Naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Bihaću, izvršen pretres vikend kuće i pratećih prostorija vlasništvo H.P, kojom prilikom je pratećem objektu pronađen laboratorij za kontrolirani uzgoj „canabis sative“, dok je na adresi stanovanja navedenog lica pronađena i jedna modificirana polu-automatska puška PAP M-59/66, call.7,62mm, te više komada puščanih metaka čija nabavka i posjedovanje građanima nije dozvoljena.

U toku je dalja kriminalistička istraga u ovom predmetu, a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje KD iz člana 238.stav 1 KZ F BiH „ Neovlaštena proizvodna i stavljanje u promet opojnih droga“ i KD iz člana 371. Stav 1 KZ F BiH „ Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, policijski službenici SKP,Uprave policije MUP USK-a, lišili su slobode H.P. rođen 1973 godine iz Bihaća, koji će uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predan nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću. – saopćili su iz MUP USK-a.