Piše: Biscani.net

U sklopu Globalne sedmice poduzetništva, studenti III godine Stručnog studijskog programa (smjer Menadžment i marketing u turizmu) i studenti IV godine Akademskog studijskog programa (smjer Biznis) posjetili su danas kompaniju SMM d.o.o. Turija-Bihać. Ova posjeta je rezultat suradnje između fakulteta i kompanije, a obogatila je znanje studenata o stvarnom svijetu poduzetništva.

Direktor kompanije Muhamed Selimović ponosno je predstavio studentima povijest i razvoj SMM d.o.o. Studenti su s velikom pažnjom pratili proizvodni proces, postavljajući brojna pitanja o programu rada i izazovima s kojima se firma suočava na tržištu.

Uz podršku uposlenice Elvine Selimović-Goretić, dip.ecc, studenti su detaljno upoznati s programom rada kompanije, stvarajući dublje razumijevanje rada od ulaska repromaterijala do finalnog proizvoda. Interesovanje studenata bilo je izuzetno, a njihova aktivna participacija naglašava važnost ovakvih susreta između akademske zajednice i poslovnog sektora.

Firma SMM d.o.o. također se oglasila, ističući zadovoljstvo posjetom studenata i njihovim izuzetnim interesom za proizvodne procese. Ova interakcija između studenata i stručnjaka iz stvarnog poslovnog svijeta doprinijela je obogaćivanju obrazovnog iskustva studenata na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)