Piše: Biscani.net

Centar za održivi razvoj (COR) Bosne i Hercegovine organizirao je značajan događaj pod nazivom “Push Pauza”, koji je okupio mlade stanovnike Bihaća i predstavnike lokalnih vlasti kako bi otvorili dijalog o izazovima s kojima se mladi susreću u ovom gradu i o načinima na koje lokalna zajednica može pružiti podršku.

Mladi su imali priliku iskazati svoja mišljenja i prepreke s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu. Razgovor se fokusirao na razne probleme, potrebe i perspektive mladih u Bihaću, nudeći dragocjene uvide u njihove izazove.

Ovo značajno okupljanje okupilo je više od 15 mladih sudionika u Američkom kutku u Bihaću. Atmosfera je bila opisana kao opuštena i konstruktivna, pružajući mladima priliku da slobodno izraze svoje stavove i postave pitanja predstavnicima vlasti.

Među značajnim govornicima na događaju bili su gradonačelnik Bihaća, Elvedin Sedić, potpredsjednik Vijeća mladih Unsko-sanskog kantona, Adis Abdić, zamjenik predsjednika Kluba vijećnika PoMAK, Adnan Mekić, i predstavnik Centra za održivi razvoj, Almedin Ćatić. Ovi govornici su dijalogom pridonijeli diskusiji o izazovima s kojima se mladi susreću, te su razgovarali o načinima na koje lokalna vlast i organizacije mogu podržati i unaprijediti kvalitet života mladih.

Ova inicijativa, kao što je “Push Pauza” od strane Centra za održivi razvoj COR BiH, igra ključnu ulogu u promicanju održivog razvoja zajednica, potičući otvoreni dijalog i suradnju između mladih i predstavnika vlasti. Nastavak ovakvih događaja pruža nadu u buduće pozitivne promjene i bolji život mladih u Bihaću, dok istovremeno potvrđuje važnost aktivnog učešća mladih u oblikovanju budućnosti svoje zajednice.

(Biscani.net)