GRČKA policija još pokušava otkriti tko je ubio 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa tijekom huliganskih nereda koji su se dogodili u Ateni prije više od tjedan dana.

Kako prenosi grčki portal Star, bit će izdane tjeralice za još nekim hrvatskim i grčkim huliganima, budući da je poznato da nisu uhićeni svi koji su sudjelovali u neredima koji su se dogodili 7. kolovoza. Prema pisanju Stara, već je raspisana tjeralica za grčkim optuženikom inicijala A. D., čija umiješanost u nerede proizlazi iz njegovih objava na društvenim mrežama, gdje tvrdi da je sudjelovao u incidentima i da ga vlasti traže. Grčki portal Newsit sada opovrgava tu informaciju i tvrdi da za njim ipak nije raspisana tjeralica.

“Vodio je Boyse do mjesta sukoba s navijačima AEK-a”

Iznose novu informaciju te sada tvrde da je nalog za uhićenjem raspisan za navijačem Panathinaikosa, koji je od ranije jako dobro poznat policiji zbog sudjelovanja u navijačkim neredima. Riječ je o 25-godišnjaku koji ima podosta debeo dosje u Grčkoj, a za kojim je sada raspisana tjeralica nakon što je preko snimki nadzornih kamera utvrđeno da je sudjelovao u tučnjavi 7. kolovoza.

Grci pišu da je taj isti 25-godišnjak ranije ranjen ispred Žalbenog suda tijekom incidenta na suđenju za obiteljsko nasilje u Ilionu, gdje je bio svjedok. Prema informacijama koje ima taj isti grčki portal, 25-godišnjak je navodno odveo Bad Blue Boyse do mjesta gdje su se sukobili s navijačima AEK-a.

Grčka policija traga za još desetoricom Hrvata koji se navodno skrivaju

Istovremeno, dok se istraga nastavlja, pokušavaju se identificirati ostali huligani koji su sudjelovali u tučnjavi, a sve s ciljem da se pronađe ubojica 29-godišnjeg AEK-ovog navijača Michalisa Katsourisa.

Grčka policija pokušava locirati i još 10 hrvatskih huligana za koje vjeruje da nisu uspjeli izaći iz zemlje te da se negdje skrivaju dok ne pronađu način za bijeg.

Grci objavili snimke zadnjih trenutaka ubijenog navijača AEK-a

Grčki portal Protothema objavio je jučer snimke posljednjih trenutaka ubijenog AEK-ovog navijača Michalisa Katsourisa. Pišu da policija ima nekoliko snimki koje analizira, a preko kojih pokušava shvatiti tko je i kako ubio 29-godišnjeg Grka.

Prva snimka koju je objavila Protothema prikazuje Michalisa kako dolazi na kiosk u plavoj majici i kratkim hlačama, nosi fantomku, rukavice i u lijevoj ruci drži kacigu. Na snimci je vidljivo da mu je dio tijela potpuno krvav, odnosno da je ozlijeđen te da krvari.

SNIMKE SU UZNEMIRUJUĆE

Michalis potom sjeda iza hladnjaka za sladoled dok vlasnici kioska stoje i gledaju ga. Prema policiji, piše grčki portal, Michalis se tu došao sakriti.

Potom mu žena kroz prozor kioska daje papirnati ručnik kako bi se obrisao ili zaustavio krvarenje. Prilazi mu i muškarac, koji ga samo gleda.

Tada dolazi treća osoba koja mu, čini se sa snimke, pokušava dati vodu i istovremeno informirati nekoga o ozlijeđenom navijaču.

U sljedećem dijelu snimke Michalis pokušava ustati, ali je očito da za to nema snage pa zatetura i pada na tlo, gdje i ostaje.

Grčki portal piše da je u narednih nekoliko minuta Michalis iskrvario te preminuo.

Majka ubijenog Grka: Stalno vrtim snimke da vidim tko je ubojica mog djeteta

O snimkama je u grčkim medijima govorila majka ubijenog navijača AEK-a.

“To što sam vidjela na snimkama je ludilo. Stalno ih iznova vrtim kako bih vidjela tko je ubojica mog djeteta. Da je policija bila tamo, moje dijete bi bilo spašeno. Nije bilo ni hitne pomoći. Ne mogu više pričati. Boli me, nisam više sposobna ni misliti ni koncentrirati se. Tko god da je to učinio, platit će. Pravda valjda postoji”, rekla je.

Dodala je kako je nakon pobjede AEK-a u Zagrebu otišla na grob sina. “Pričala sam mu da su mu igrači posvetili pobjedu”, rekla je Katsourisova majka.

Istražni zatvor za svih 105 uhićenih

Za svih 105 osoba uhićenih nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina pred stadionom AEK-a u Ateni, u kojem je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, određen je istražni zatvor, javljaju grčki mediji. Uhićeni su raspoređeni u 16 različitih zatvora po Grčkoj, objavili su tamošnji mediji.

Navedeno je da će osmorica hrvatskih državljana biti odvedena u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica.

Tendencija je da optuženici budu razdijeljeni u manje skupine koje bi brojale do tri osobe.

(index.hr)