Skupština Unsko-sanskog kantona radit će punom parom narednih osam dana. Tri sjednice zakazane, dvije radne, jedna svečana.

Kako Biscani.net portal saznaje na dnevnom redu su važna pitanja: rebalans, budžet kantona za iduću godinu… ali najviše se špekuliše o onom čega na dnevnom redu zvanično nema – rekonstrukcija Vlade.

I sam premijer Husein Rošić, u intervjuu za jedan bh list potvrdio je da će rekonstrukcije biti i to možda već na sjednici zakazanoj za 23. novembar, saznaje BISCANI.NET portal.

– Do rekosntrukcije Vlade će sigurno doći. U tom pravcu već uveliko razgovaramo. Na Kantonalnom odboru SDA USK, a nakon analize izbornih rezultata, donijeli smo konkretne aktivnosti u općinskim organizacijama SDA. I to će podosta usmjeriti dalji rad i posebno saradnju sa partnerima. Vjerujem da bi rekonstrukcija Vlade čak mogla uslijediti i na narednoj sjednici Skupštine, znači u ovom mjesecu, kazao je Rošić.

Ko su novi ministri ?

Kako BISCANI.NET raspolaže sa informacijama, o konkretnim imenima ne govori se još ništa pouzdano. Sa međustranačkih sastanaka ne izlaze informacije, tako da bi smjene, ako do njih dođe, mogle iznenaditi i same ministre koji bi svoje funcije morali prepustiti drugima.

/BISCANI.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.