Nakon 18 uspješnih godina rada restoran Belvedere je renoviran i ponovo otvoren za stvaranje najljepših uspomena.

Gastro priču restorana Belvedere su prije 18 godina osmislili majstori kuhinje Miro Biondić i Melkior Bašić, danas velika lica na gastro sveni. Specijaliteti vrhunskih kuhara, bogata ponuda najkvalitetnitnijih pića, noći muzike i interijer su osigurali restoranu Belvedere poziciju jednog od najboljih restorana u okruženju. Možemo slobodno reći da se radi o kultnom mjestu gdje su se stvarale neke od vaših najljepših uspomena. Velike promjene na gastro sceni su bili uzrok odluke da se menadžment upusti u temeljito renoviranje objekta i unaprijeđenje gastronomske ponude.

24.02.2023 je napravljeno otvorenje restorana Belvedere gdje su brojne zvanice imale priliku da kušaju nove specijalitete vrhunskog kuhara Zlatka Belužića i prvi uživaju u ambijentu koji prezentira ljubav dobro poznatih arhitekata Mirona i Nejre Ibrahimpašić prema uređenju prostora.

Zlatko Belužić, zvijezda kuhinje koji je svoja iskustva sticao u Michelinovim restoranima u Francuskoj, pripremio je jelovnik restorana Belvedere koji ne možete pronaći nigdje drugo i sva svoja iskustva i znanje prenio na tim restorana. Predanost i ljubav prema gastronomiji je ono što čini ovog mladog kuhara majstorom svog zanata.

Menadžment Opal Grupacije pod čijim okriljem je i restoran Belvedere je posebno zahvalan na prilici da u naš grad dovede ovako vrhunskog stručnjaka i ponosan na reputaciju koju je restoran Belvedere stvorio kroz skoro dvije decenije poslovanja a pripremili su i niz iznenađenja s obzirom da je fokus restorana Belvedere vrhunska gastronomska ponuda i najkvalitetnija vina.

(Promo)