JOŠ SE TRAGA za Dankom Ilić, dvogodišnjom curicom koja je jučer oko 13:45 nestala u prigradskom naselju Banjsko polje, nedaleko od Bora u Srbiji. Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu.

Majka je ispričala kako je Danka nestala dok je ona išla dati vode starijem djetetu. “Okrenula sam se da dam vodu drugom djetetu i, kada sam pogledala ponovo, nje tu nije bilo”, ispričala je majka za Telegraf.

Policija je danas oko 17:30 obustavila pretragu terena. “Svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara”, objavila je policija. Srpski mediji javljaju da policija sada ima novi trag, koji istragu vodi dalje od mjesta nestanka. HGSS je ponudio pomoć u potrazi.

Roditelji cijeli dan na policiji. Izuzet mobitel majke

Roditelji male Danke danas su ispitani u policiji. Na policiji su bili cijeli dan. Srpski mediji javljaju da je policija izuzela mobitel majke i poslala ga na vještačenje. Društvenim mrežama širi se i snimka nadzorne kamere koja prikazuje mjesto s kojeg je Danka nestala. Na snimci se ne vidi puno toga, osim da u jednom trenutku prolazi automobil. MUP zasad nije komentirao snimku.

Vijest o nestanku brzo se proširila društvenim mrežama. U potrazi su sudjelovali vojska, policija, psi tragači, ali i građani. Korišteni su dronovi, quadovi i termovizijske kamere, a policija je blokirala sve ulaze u naselje. U Banjsko polje mogu ući samo mještani sela, hitna pomoć, vatrogasci i policija. Također se ispituju sve “sigurnosno interesantne osobe”, koje su ranije imale problema sa zakonom, pišu srpski mediji.

(index.hr)