Piše: Biscani.net

U ugodnoj atmosferi, članovi Rotary Cluba Bihać su ugostili svoje prijatelje iz Rotary Cluba Gospić, a sve u cilju jačanja prijateljske suradnje i razvoja novih projekata.

Posjetu iz Gospića predvodio je predsjednik Mile Milković, a članovi oba kluba su proveli dan zajedno istražujući ljepotu grada Bihaća i njegovu historiju. Obilazak stare jezgre grada Bihaća i posjeta starom gradu Ostrožac bili su samo dio programa, a druženje je kulminiralo uživanjem u obroku u restoranu “Kostelski buk”.

Tokom ovog susreta, održani su konstruktivni razgovori o daljnjem proširenju suradnje između Rotary Cluba Bihać i Rotary Cluba Gospić. U planu su brojni zajednički projekti koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica i poboljšanju kvalitete života u regiji.

Članovi oba kluba izrazili su zadovoljstvo ovakvim susretima te s nestrpljenjem iščekuju nova druženja i prilike za ostvarivanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Ovo je odličan primjer kako suradnja i prijateljstvo među klubovima mogu obogatiti i osnažiti lokalne zajednice. Njihova posjeta, koja uključuje obilazak kulturnih i historijskih znamenitosti te razgovore o budućim projektima, promovira razmjenu ideja i resursa u cilju poboljšanja kvalitete života u regiji.

Ovakvi susreti donose nove mogućnosti i perspektive, te su ključni za ostvarivanje pozitivnih promjena.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)

(Biscani.net)