Safet Nadarević, koji je u eri Miroslava Blaževića bio standardan reprezentativac BiH, vratio se u Jedinstvo. Nakon više od dvije godine od okončanja karijere Nadarević (36) se odlučio posvetiti trenerskom poslu i prvi angažman imat će u federalnom prvoligašu Jedinstvu u kojem će ujedno sa Selamom Tulićem činiti stručni štab.

“Jedinstvo sam preuzeo zajedno sa Tulićem i za sada ću obnašati funkciju pomoćnika. U proteklom periodu sam se trenerski usavršavao i na zimu planiram da budem prvi trener”, kazao je Nadarević za SportSport.ba i dodao: “U klubu trenutno vlada teška situacija, ali grad je stao uz nas i gotovo svi građani su voljni da pomognu Jedinstvu. Ukoliko dođu par igrača koje smo pozvali, vjerujem da ćemo uspjeti izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH”, poručio je nekadašnji bh. reprezentativac.

Podsjećamo, Nadarević je posljednji angažman u igračkoj karijeri imao upravo u Jedinstvu. Još je igrao za Krajinu, Sarajevo, Zagreb i turski Eskisehirspor, a u dresu sa državnim grbom je odigrao ukupno 31 utakmicu.