GO SDA Bihać se oglasila povodom dešavanja na današnjoj sjednici Gradskog vijeća i objavili sljedeće saopćenje:

Nakon što je njegov prijedlog o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Bihaća doživio fijasko u Gradskom vijeću, gradonačelnik Sedić se, umjesto preispitivanja vlastite politike i djelovanja, koja kako se danas pokazalo nema podršku ni proste većine u Gradskom vijeću, okrenuo klevetanju i jeftinim političkim spinovima s kojima želi poniziti one koji su se suprotstavili zaduživanju građana Bihaća za projekte za koje Grad nema gotovo ni minimalnu dokumentaciju.

SDA Bihać je potpuno otvoreno i transparentno iskazala svoj stav u kontekstu prijedloga kreditnog zaduženja i istaknula da bez potrebne dokumentacije za realizaciju projekata neće dati podršku kreditnom zaduženju. Za takav, objektivan, odgovoran i utemeljen stav nije trebala saglasnost bilo koje stranačke centrale, nego isključivo svojih organa i vijećnika u Gradskom vijeću. Pokazalo se i da je to stav većine vijećnika, a uvjereni smo i građana Bihaća koje predstavljaju.

SDA Bihać će nastaviti raditi u interesu građana, uvažavajući sve političke aktere, a gradonačelnika pozivamo da klevetanje, samopromociju i hvalisanje ostavi na društvenim mrežama, a u političkoj zbilji našeg Grada prihvati realnost i potrudi se raditi u skladu sa raspoloživim Budžetom kao i svi drugi čelnici lokalnih zajednica u našem kantonu, pa i šire.

(Press GO SDA Bihać)