– Nakon održanog sastanka članstva ove stranke doneseni su zaključci, u kojima se jasno daje do znanja da SDA neće podržati aktuelnu vlast, te će i dalje insistirati na formiranju manjinske Vlade, u kojoj, kako je rečeno, SDA ne mora participirati.

Kantonalni odbor SDA USK, na čelu s Jasminom Musićem, održao je danas press konferenciju, sa akcentom na aktualnu političku situaciju u Kantonu.

Nakon održanog sastanka članstva ove stranke doneseni su zaključci, u kojima se jasno daje do znanja da SDA neće podržati aktuelnu vlast, te će i dalje insistirati na formiranju manjinske Vlade, u kojoj, kako je rečeno, SDA ne mora participirati.

Pozivaju sve zainteresirane strane, a prvenstveno SDP, da se odluče na ovaj korak, kako bi se, navode, od sistematskog uništavanja, spasila Bosanska Krajina. U SDA se ne smatraju krivim za novonastalu situaciju i neusvajanje Budžeta USK, jer je, unazad 4 godine, kako tvrde, svaki ovaj dokument usvojen u aprilu mjesecu.

Isto tako, dodaju, da je ova stranka sa viših nivoa vlasti, USK obezbijedila ukupno 55 miliona maraka. Upravo zato se ne žele potčiniti vladajućem Narodnom evropskom savezu, koji prema njihovom mišljenju, provodi revanšističko-represivnu politiku.

(rtvusk.ba)