SDA tvrdi da nije u koaliciji sa Laburističkom strankom, predsjednica Laburističke stranke to negirala!

usn.ba

Niko od medija se nije osvrnuo kako je prije 5 dana navršeno punih godinu dana od imenovanja premijera Rošića.

Ne možemo reći imenovanja Vlade, jer se rekonstrukcija tada imenovane Vlade dogodila nekoliko puta, pa je teško ocijeniti ovu Vladu sa godišnjom ocjenom.

Ono što je podgrijalo atmosferu u Krajini su zaključak KO SDA USK prošle nedjelje i negiranje tog zaključka od strane predsjednice Laburističke stranke, Elvire Abdić Jelenović.

Društvene mreže bruje o izjavi Abdić-Jelenović, obrušili su se građani na KO SDA USK, ne zbog prava koaliranja i biranja partnera nakon izbornih rezultata već zbog retorike kojom se osvajaju glasovi ili će se osvajati glasovi.

Pojedini mediji se pozivaju i na diskusiju Beganović Mirveta na sjedici prije godinu dana, na diskusije Bašagić Edina i Jusić Nisveta koji danas podržavaju priču sa Laburističkom strankom.

Društvenim mrežama kruži i izjava Abdić Jelenović o sabirnim centrima Drmaljevo i genocidu u Srebrenici u kojoj ona navodi kako su cifre o broju žrtava “prenapuhane”.

Također, pojedini mediji su isticali kako se na narednom zasjedanju Skupštine USK nalazi Zakon o državnoj službi, kako se u navedenom Zakonu podilazi čelnicima općinskog organa Velike Kladuše, u ovom slučaju načelnika općine Fikreta Abdića. Prema navodima medija, novim zakonom će biti omogućeno i legalizirano protjerivanje svih državnih službenika koji nisu poslušni i ne misle isto.

Nakon negiranja zaključka KO SDA USK od strane Abdić Jelenović, opet se zavrtila priča oko trojca u Klubu SDA koji nije podržavao koaliciju sa Laburističkom strankom. Često se postavlja pitanje da li će nakon ovakve izjave predsjednice Abdić-Jelenović i javnog priznanja za koaliciju trojac Nisvet Jusić, Samir Veladžić i Mehmed Mahmić ostati imun i podržati ovu saradnju.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...