SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM NAVODA AMIRA KOZLICE VIJEĆNIKA U GRADSKOM VIJEĆU BIHAĆ:

Ovim putem želimo obavijestiti javnost Grada Bihaća da optužbe i navodi Amira Kozlice koj je je iznio na račun GO SDP BiH Bihać odnosno na račun predsjednika Adnana Habibije i poslanice u Skupštini USK-a profesorice Fatke KULENOVIĆ su apsolutno netačni, maliciozni te ih Kozlica konzumira zarad svoje lične promocije.

Ali ono što je apsolutno tačno jeste, da građani grada Bihaća znaju dobro ko je Amir Kozlica te da se radi o nedosljednom profilu čovjeka, koji troši ljude i mijenja stranke gotovo na dnevnom nivou.

SDP je partija otvorenih vrata te smo spremni dati priliku svakom čovjeku koji želi da širi duh socijaldemokratije i socijademokratsku ideju.

Kozlici smo dali priliku, da bude dio SDP-ove porodice, ali očito njegovi interesi nisu utemeljeni na idealima već isključivo na njegovom ličnom pozicioniranju.

Kozlica treba biti pošten pa reći građanima pravu istinu da već duže vrijeme „koketira“ sa političkim strankama koje danas čine vlast u Unsko-sanskom kantonu kako bi zadržao poziciju direktora Bihaćkog vrtića.

O njegovim manipulativnim navodima o tobože lošim rezultatima SDP-a najbolje govore egzaktni podaci o izbornim rezultatima SDP-a na prošlim izborima koji su dostupni na stranici Centralne izborne komisije BiH.

Podsjećamo da je samo prije 3 godine na posljednjim lokalnim izborima tadašnji kandidat za Gradonačelnika ispred SDP-a ostvario rezultat od 1554 glasa, dok je Adnan Habibija na prijevremenim izborima 2023 goine ostvario rezultat od 4056 glasova, te je svakom čovjeku prosječne inteligencije jasno da je rezultat trostruko veći, te da SDP ide uzlaznom putanjom progrsivno vraćajući povjerenje Građana.

Dvije godine aktivnog članstva u SDP BiH, Kozlici ne daje za pravo koje je sebi tako luksuzno uzeo da komentariše i iznosi površne zaključke o stavovima organa Gradske organizacije SDP BiH Bihać.

Mi u SDP-u dajemo maksimalnu podršku predsjedniku Habibiji i profesorici Kulenović, sa jasnom porukom da odluke koje su donesene su isključivo odluke organa SDP-a a ne rezultat bilo čije samovolje kako Kozlica zlurado izjavljuje po medijima zadnjih nekoliko dana.

Ovim putem želimo poslati jasnu poruku građanima da se SDP vraća na onaj prirodni kolosjek u borbi za bolje uslove života, radnika, poljoprivrednika, veterana rata i svakog čovjek kojeg sistem nije zaštitio.

Također u narednom periodu preostaje nam da vidimo nakon SBB, Naroda i Pravde, SDP-a koja je će sljedeća politička opcija biti „žrtva“ Kozilicinih nerealnih ambicija i pobuda.

PRESS SLUŽBA GO SDP BIHAĆ