Cijenjeni sugrađani,
Izborima u nedjelju koja dijeli prvu od druge polovine mjeseca novembra, pa i simbolično, dijelit će nas od ove 4 godine koje su iza nas, otvarajući novi četverogodišnji period u našim životima.

Ta nedjelja, bila ona festival ili radni dan demokratije biti će prilika da izaberete političku snagu ovog grada koja će Bihać povesti u budućnost.Ta budućnost može biti gora, može biti ista, ali može biti i bolja.

U prostoru politike često su odluke teške i sa dalekosežnim posljedicama, ali u tome je i najveći smisao demokratije. Vlast od naroda za narod. Vlast od građana za građane.
Odluka za koga ćete dati glas može biti teška, a može biti lakša nego što je uobičajeno kad čovjek bira obuću ili odjeću. Dakle valja ocijeniti, procijeniti, pouzdati se u kvalitet i cijenu.

Paralelno, ali s brojnim identičnim zahtjevima nalazi se i upravljanje našim gradom u narednom periodu.

Ocijenite postojeću vlast.

Procijenite ima li bolja opcija. Pouzdajte se u svoj sud i kvalitet onih kojima ste sa simpatijom spremni povjeriti svoj glas.

Sagledajte koja je to cijena za vas, naravno ne u novcu, već u prostoru očekivanja boljeg života i boljeg statusa kao građanina Bihaća i poreskog obveznika, bez obzira živjeli na selu ili u gradu.

Pred vama su i kandidati na listi SDP-a i kandidat za gradonačelnika Bihaća dr. Hajrudin Havić.

U prošlih 3 od 4 godine kao dio parlamentarne većine u Gradskom vijeću, 5 vijećnika SDP-a je vodilo računa o vašem životu i nadanjima.

SDP je bio s vama. Inicirali smo, predlagali i podržavali sve ono što je išlo u vašu korist bez obzira o kojoj se djelatnosti ili sferi života radilo. Nismo bili u nikakvom talu sa bilo kim. Nismo imali svoju računicu. Nismo kalkulirali, jer bili ste nam vrijedniji od eventualnog sitnog šićara.

U četvrtoj godini smo od strane gradonačelnika Šuhreta Fazlića zamijenjeni i upućeni na klupu. Naše mjesto preuzela je SDA. Sve ostalo vam je dobro poznato, te smatramo da i nije nužno ponavljati.

U izbornu kampanju ušli smo s čistim namjerama i računom. Nismo učinili ništa da vaše ili zdravlje vaših ukućana izložimo riziku od pandemije koronavirusa. Poštovali smo sve propisane mjere i preporuke.

Posjetili smo brojne mjesne zajednice i pružili priliku vama da se upoznate sa našim programom.

Dosljedno s karakterom. U programu smo sagledali realno stanje i mogućnosti.
S obrazom stali smo iza naših procjena i ideja, programa i projekata za koje smatramo da su izvedivi, da su korisni i opravdani. Znamo kako. Znamo s kim i znamo to učiniti bez posljedica koje uobičajeno završavaju u sudskim klupama i spisima.

Želimo i možemo biti dosljedni obećanju i s karakterom prema odgovornosti za učinjeno. S obrazom raditi. S obrazom živjeti. Bez talova i tajnih računa. Bez favorita među izvođačima radova. Bez postotaka. Bez medijske pompe i velikih riječi. Bez laži i sa istinom o svemu što moramo i možemo uraditi.
Zašto??? Zato…

Zato što su to pare poreskih obveznika, što ste i vi. Zato što smo drukčiji od onih koji pričaju o poštenju a na njihovoj imovini vidite da nisu čista posla. Zato što iz ovog grada bježe mladi ljudi, ali i oni koji su situirani. Zato što tavorimo u konstantnom odsustvu nade da se može živjeti bolje. Zato što zaostajemo za drugim gradovima u našoj domovini, ali i na prostoru našeg kantona. Zato što se sve češće čuje i ona – dobro je, nek se ne puca. Da ne nabrajamo dalje, jer znate i sami dobro gdje se i u kakvom blatu nalazi naš Bihać s migrantskom krizom i brojnim drugim problemima, ali i zabludama.
Na kraju, zato vas pozivamo da u nedjelju, 15. novembra sve saberete, i onima za koje znate šta su i kako su radili u minulom vremenu, date ili oduzmete šansu da upravljaju ovim našim Bišćem.

Ne sumnjamo u vaš izbor. Vjerujemo u vaš sud. Vjerujemo da smo jedna od onih političkih opcija kojoj ste naklonjeni i kojoj ćete dati svoj glas i povjerenje.
Tome se unaprijed radujemo i zahvaljujemo.

Dosljedno s karakterom, a karakter, zna se šta je.

SDP BIHAĆ