Zahvaljujući dobro isplaniranoj i provedenoj akciji od strane Seada Rahmanovića čovjeka velikog srca, Emina Rahmanović i njen osamdesetpetogodišnji otac Redžo uskoro će useliti u svoju novu kuću. Naime, ova porodica je živjela u izuzetno staroj i trošnoj kući punoj vlage u naselju Turija. Nakon prošlogodišnje velike poplave u ovom naselju, Emini i njenom ocu je uništena kuća. Komšija Sead, odlučio je pokrenuti akciju, kako bi ovoj porodici sagradili novu kuću. Rečeno i učinjeno. Za svega mjesec dana pored stare kuće ozidana je nova, u kojoj se izvode unutrašnji radovi

– Kako je i obećao, Sead Rahmanović uz pomoć prijatelja i komšija Emini i njenom ocu izgradio je novu kuću. Stara kuća u kojoj su živjeli bila je neuslovna, i takvu uništila je prošlogodišnja poplava, piše RTV USK.

Za svega mjesec dana i prije nego što je planirano pored stare kuće ozidana je i pokrivena nova, a sve zahvaljujući ljudima humanog srca. Emina trenutno živi u bratovoj kući i presretna je što će uskoro useliti u svoj dom, koji neće biti plavljen. U vrijeme jače kiše, voda je sa svih strana prodirala u staru kuću u kojoj su živjeli. Do sada je u izgradnju kuće utrošeno više od 15.000 maraka. Ostalo je da se urade podovi, keramika, snitarije i još neki radovi za koje Sead kaže da ima obezbjeđen novac. Međutim, novca nedostaje za opremanje kuće. Emina i njen otac su sretni što će napokon imati normalnu kuću.