Gradska uprava Bihać organizirala je večeras sjećanje na stradanje Vukovara i njegovih građana 1991. godine pod motom „ Bihać – Vukovaru“.

I ove godine Bišćani su se okupili na platou crkve sv. Ante Padovanskog kako bi odali počast nevino stradalim stanovnicima i braniocima Vukovara. O značaju obilježavanja tužnih godišnjica i zločina u Vukovaru, Škabrnji, Srebrenici i Ljutočkoj dolini prisutnima su govorili bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i dr.sc. Franjo Jurić.

Podsjetimo, nakon sloma odbrane Vukovara, 18. novembra 1991. godine iz bolnice je odveden 261 branilac i civil. Njih 200 je ubijeno na Ovčari, a za preostalima se još uvijek traga.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.