Početak nove školske godine je prilika da se sumiraju rezultati iz prethodne, a iza Osnovne škole „Harmani II“ iz Bihaća je još jedna iznimno uspješna godina. Samo u protekloj školskoj godini čak 73 učenika osvojila su brojne nagrade na gradskim, kantonalnim i međunarodnim takmičenjima u pojedinačnim kategorijama, a računajući ekipna takmičenja taj broj je daleko veći. Na području grada Bihaća ova škola odavno je nosilac titule najuspješnije, a na nizu takmičenja na kantonalnom nivou učenici ove škole među najboljim su iz Engleskog jezika, Fizike, Matematike, Hemije, Bosanskog jezika i književnosti, Njemačkog jezika te naučno-tehničkog stvaralaštva. Ženska rukometna ekipa je prvak, a ženska košarkaška ekipa viceprvak Kantona.

Pored kvalitetnog redovnog obrazovanja koje pruža, produženog boravka za učenike škole, Centra za razvoj inkluzivnih praksi i mnogobrojnih aktivnosti koje provodi, OŠ „Harmani II“ postala je prepoznatljiva i po programu obrazovanja odraslih, najobuhvatnijoj fazi u sistemu cjeloživotnog učenja.

Kontinuirano se radi i na adaptaciji i uređenju kabineta predmetne i razredne nastave da bi učenici ove škole imali adekvatne uslove za školovanje. Protekla školska godina će ostati zapamćena i kao godina u kojoj je na inicijativu Vijeća učenika OŠ „Harmani II“ Bihać, a uz punu podršku menadžmenta škole i Vijeća roditelja završen projekat nošenja uniformi za učenike škole. Na ovaj način učenici JU OŠ „Harmani II“ Bihać dobili su, uz onaj kvalitativni, i prepoznatljiv vizuelni identitet. Zaposlenici škole praksu nošenja jednoobraznih mantila uveli su godinu prije.

Želja, ljubav, rad i trud koji se ulažu u ovu školu zaslužuju sve pohvale i to ne samo pohvale menadžmentu, učenicima i nastavnicima, već i roditeljima koji vjerno prate i podržavaju svoju djecu i školu. Osnovna škola „Harmani II“ Bihać je uspješna škola jer je spoj entuzijazma, predanosti i stručnosti svih njih  zajedno.