Naučite pravila zdrave ishrane uz nju.

Mariana Castilho je strastvena prema fitness načinu života još od rane dobi. Rođena i odrasla u Manausu u Brazilu, Mariana je bila energično dijete koje je često provodilo vrijeme vježbajući vani i baveći se školskim sportovima.Kasnije, Mariana se preselila u Sao Paulo kako bi studirala nutricionizam – potaknula je svoje zanimanje za fitness. Tokom perioda na fakultetu, Mariana je naučila kako ostati vitka i jaka slijedeći strukturirani plan prehrane. Nakon mature, nastavila je kombinirati to znanje sa strogim programom treninga s utezima kako bi stvorila zadivljujuću figuru. Ali, Mariana nije stala ovdje.Nakon što je izgradila fenomenalnu figuru, odlučila je da cijeli svoj fitness put podijeli na društvenim medijima. Mariana je ubrzo postala senzacija među fitness ‘fanaticima’ na internetu, što joj je omogućilo da izgradi solidnu reputaciju u industriji.Pored nogu i glutena, Marianin najdraži dio tijela su ramena. Trenira po progresivnoj metodi preopterećenja. To znači da će Mariana započeti s vježbama s laganom težinom, postepeno povećavajući težinu kako napreduje u vježbi.Kao nutricionistkinja, Mariana je upoznata s utjecajem ishrane na njeno tijelo. Da bi ostala u najboljoj mogućoj formi, jesti će samo “najčišću” hranu. Znači, nisu dopušteni šećeri, so ili masna hrana.Iako joj je dijeta stroga, Mariana uživa živjeti ovako, govoreći da je ne bi voljela da je ikako drugačije. Vidjeti plodove svog rada nešto je zbog čega će Mariana biti motivirana da održi strogu dijetu tokom cijele godine.Ono što možemo naučiti od Mariana Castilho jest da ako želite imati zdravo tijelo, trebali biste biti spremni odustati od određenih izbora koji ne služe vašim ciljevima. Preciznije, trebali biste eliminirati većinu prerađene hrane i zamijeniti ih zdravim, hranjivim i nemasnim obrocima ako želite postići svoje ciljeve.

“Da, moje fotografije kao da govore da želim da me neko j**e”

Priznanje atraktivne golferke.

Atraktivna američka golferka Paige Spiranac izaziva ogromnu pažnju svjetskih medija.

Ova 27-godišnjakinja važi za jednu od najatraktivnijih sportistkinja svijeta, a redovne se trudi da svoje pratioce na društvenim mrežama počasti ‘vrućim’ fotografijama.Paige se ne libi ni skinuti sve sa sebe, a svjesna je da njene fotografije rasplamsavaju mušku maštu..“Da, moje fotografije kao da su govorile da želim da me neko j**e. Zato su mi vjerovatno mnogi momci slali poruke u stilu, hej želiš li se j****i”, otvoreno je Paige govorila u jednom podcastu.Ipak, ističe da joj je žao što je ostavila takav utisak i da je ona zapravo dobra djevojka.

“Ja sam tako dobra djevojka i ne znam zašto svi misle da samo izazivam i pozivan na seks”, istakla je ona.sportsport.ba / body.ba
Foto: Instagram/Google search.