Slučaj koji je potresao Krajinu: 17-godišnja djevojka iz Velike Kladuše prošla kroz pakao zbog bivšeg momka (FOTO)

avaz.ba
Policijskoj stanici Velika Kladuša 51-godišnja B. S. prijavila je M. J., koji je bio u vezi sa njenom 17-godišnjom kćerkom. Majka je policajcima kazala kako je M. J. objavio putem interneta fotografije njene kćerke te joj je prijetio SMS-ovima.

Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša, nakon što su zaprimili prijavu, intenzivno rasvjetljavaju krivično djelo neovlašteno optičko snimanje.

Sličan događaj je krajem oktobra prijavljen istoj policijskoj stanici. Sedamnaestogodišnjakinja je prijavila da je njen vršnjak putem društvene mreže objavio njene fotografije. Maloljetnica je tada kazala policajcima da je u pitanju njen bivši momak.

Krivični zakon Federacije BiH kaže da onaj ko fotografski, filmski ili na drugi način snimi drugu osobu bez njenog pristanka u njenim prostorijama ili ko takav snimak direktno prenese trećoj osobi, pokaže mu ga, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Ko dijete ili maloljetnika snimi radi izrade fotografija, audiovizuelnog materijala ili drugih predmeta pornografskog sadržaja ili ko posjeduje, uvozi, prodaje, rasparčava ili prikazuje takav materijal, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina.

Prema Krivičnom zakonu FBiH, oduzet će se predmeti koji su bili namijenjeni ili upotrijebljeni za učinjenje ovog krivičnog djela, dok će se uništiti oni koji su nastali krivičnim djelom.

Njemicu snimao tokom seksa

Damir Pejović (51) osuđen je u sarajevskom Sudu na dvije godine i mjesec zatvora, jer je duže vrijeme zlostavljao i držao u ropskom odnosu njemačku državljanku T. D. Na početku veze slikao ju je mobitelom bez odjeće tokom seksualnog odnosa da bi poslije napravio nekoliko videosnimaka njihovog seksa, uz izgovor da mu je to garancija ako bi T. D. pravila neke gluposti i greške. Prijetio joj je da će snimke poslati njenim poslovnim partnerima, prijateljima i porodici.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...