U Bihaću je u toku vanredna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona, na kojoj bi trebala biti smijenjena Kantonalna vlada.

U dosadašnjem toku sjednice smijenjen je predsjedavajući Skupštine USK Nijaz Hušić (SDA). Za novog predsjedavajućeg izabran je Rasim Pajić (A-SDA).

Skupština će u nastavku zasjedanja razmatrati smjenu Vlade USK, a ukoliko taj prijedlog bude prihvaćen, na istoj sjednici bi trebala biti i imenovana nova Vlada USK.

Podsjećamo, jučer su iz stranaka koje su predložile smjenu Vlade USK najavili da na ovaj način žele spriječiti daljnje zloupotrebe SDA, na način da se, kako su naveli, obavljaju brzinska zapošljavanja i smjenjuju upravni odbori.

– Smjenom stare Vlade spašavamo građane od novih nepravdi, a možemo slobodno kazati da štitimo i njih same od njihovih novih, a ujedno i posljednjih grešaka – kazali su jučer iz A-SDA.

Inače, ovo je jedinstven slučaj u poslijeratnoj BiH, da se vlast na bilo kojem nivou smjenjuje neposredno nakon izbora i prije nego što su utvrđeni rezultati tih izbora i kada se očekuje formiranje nove vlasti.