SDA Bihać sinoć je predstavila svoje kandidate građanima Harmana i Centra. Prisutnima su se obratili Damir Hodžić, kandidat za Parlament FBiH, Hadis Jusić kandidat za Skupštinu USK i Šemsudin Dedić, nosilac liste za za Predstavnički dom parlamentarne Skupštine BiH.

– Najveća zabluda sa kojom se SDA i naši predstavnici suočavaju jeste priča o zapostavljenosti Bihaća sa viših nivoa vlasti. S druge strane Grad Bihać od Vlade Federacije nikad nije dobio više sredstava. Mi smo riješili problem KFW projekta, mi smo obezbijedili sredstva za izgradnju aerodroma, uspostavu putničkog željezničkog saobraćaja, izgradnju puta prema NP UNA, poduzetničku zonu, školske dvorane, lokalne puteve itd.

Ja sam imao i imat ću korektan odnos prema našem gradu bez obzira iz koje je stranke gradonačelnik, važan nam je Bihać i svaki projekat je dobrodošao sa bilo kojeg nivoa vlasti.

Međutim, nisam siguran da će ulaskom gradonačelnika u nove koalicije naš grad zadržati svoju neovisnost u donošenju budućih važnih odluka za razvoj grada-kazao je Šemsudin Dedić.

Na ovim tribinama želimo kroz razgovor sa građanima prezentirati šta je urađeno i iste upoznati sa izbornom platformom SDA.

U Federaciji danas imate oko 130 stranaka i koalicija. SDA nije takva, SDA je pokret naroda, Bošnjaka i svih onih koji BiH nazivaju svojom domovinom. Većina ostalih stranaka i koalicija se sastoji od velikog broja pojedinaca koji su se udružili u interesne grupe, te krenuli u borbu za fotelje. Takva politika nije dobra za Bošnjake niti za BiH- kazao je Dedić.

Jedino SDA sa budućim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem ima znanje i iskustvo da vodi procese u ovoj zemlji u pravcu stabilnosti, razvoja i integracija u EU i NATO savez.

Prvi naš predsjednik rahmetli Alija Izetbegović nas je upozorio, da će neprijatelji Bosnu prvo napadati i pokušati osvojiti, a kada im to ne uspije, onda će pokušati da zavladaju njome. U današnje vrijeme Dodik i Čović pokušavaju naći trećeg partnera kod Bošnjaka kako bi zavladali i upravljali ovom zemljom. Ja vjerujem da naš narod to neće dozvoliti – kazao je Dedić.