Sportska sedmica u gradu na Uni

abc,ba
Bihaćka sportska sedmica donijela je ljubiteljima sporta tri takmičenja na otvorenim borilištima u gradu na Uni, pruvukavši pažnju takmičara i publike.

Naime, u organizaciji sportskih udruženja protekle sedmice odigrala su se tri takmičenja, i to u malon nogometu, skipanju i streetballu.

Malonogometni turnir Preminger 2017

Prvi su počeli malonogometni klubovi koji su na sportskom terenu Kulturnog centra u Bihaću priredili sedmi po redu Malonogometni turnir ”Preminger 2017”.

Ovo takmičenje privuklo je veliki broj klubova, a prvo mjesto zauzeo je MNK ”Mini dnevnik 1987 Intermozaik”. Finalisti i drugoplasiraniza ovu godinu su MNK ”Clio Polir servis Henić”, dok je treću poziciju zauzeo prošlogodišnji pobjednik MNK ”Pekara Ninaj”.

Takmičenje skipera – vodiča

Rijeka Una protekle sedmice je također postala sportsko borilište, gdje su svoje umjeće upravljanja rafting čamcima pokazali skiperi – vodiči.

Prvu pozciju zauzeo je Emir Abdihodžić, drugoplasirani je Harun Henda, dok je treće mjesto pripalo Edinu Redžiću.

Streetball Bihać 2017

Veliki broj krajiških haklera odmjerio je snage na košarkaškom igralištu u centru Bihaća. Naime, 5. Streetball turnir ”Bihać 2017” ugostio je veliki broj ekipa s područja USK-a koji su se pod obručima ”Bigrama” takmičili po  FIBA-inom sistemu 3 na 3.

Na turniru su učestvovale 4 ženske ekipe i 12 muških,a revijalnu utakmicu su odigrale i 2 ekipe košarkaša u kolicima, a brojna publika uveličala je ovaj sportski događaj.

Turnir je protekao u veoma fer i korektnoj igri i suđenju, a ovaj put ekipa “Zvonce i amigosi” su prekinuli dominaciju ekipe “Wanted” koji su se morali zadovoljiti drugim mjestom, dok je treće mjesto pripaloekipi ”Krupljani.ba”.

Sportska sedmica u gradu na Uni sjajna je uvertira za nadolazeći sportsko-rekreativno-turistički vikend u Bihaću, kada će ovaj grad ugostiti Internacionalnu turističku ”Una regatu 2017”, takmičenje u skokovima sa gradskog mosta, zatim ”Drugo blobbing takmičenje”, što će na kraju završiti sa koncertom ”Parnog valjka” na gradskoj otoci.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...