POTRAGA za dvogodišnjom Dankom Ilić, koje nema od utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u šesti dan. Policija Srbije pretražuje dio Brestovačke rijeke, a helikopterima je nadlijetala šire područje mjesta nestanka male djevojčice. Specijalni timovi pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste hlače, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Djevojčica ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sustav “Pronađi me”.

Objavljena snimka iz Beča, policija provjerava je li na njoj Danka

Srpski mediji danas su objavili snimku na kojoj je navodno Danka u Beču, snimljena u društvu dvije Rumunjke. Snimku je u Beču napravio srpski državljanin, koji je u mailu srpskoj policiji tvrdio da se “dijete otimalo i vikalo” prije nego što je počeo snimati.

Policija provjerava je li na snimci zaista ona. Snimku je pogledao i komentirao Dankin pradjed, kazavši kako “ne vjeruje dok je ne vidi svojim očima”. Dodao je kako misli da je oteta jer sama nije mogla daleko otići.

MUP Srbije uputio je apel Srbima u Beču da obavijeste policiju ako vide nestalu djevojčicu, a bečka policija je objavila da je pokrenula istragu. Potragu za Dankom raspisao je i Interpol.

Dankin ujak: Svi krive moju sestru, a nitko ne zna kako je njoj

Stefan Dragomirović, ujak nestale Danke Ilić te brat njezine majke Ivane, dao je intervju za Blic. Kaže da Ivana Ilić od trenutka nestanka djevojčice puno vremena provodi u policijskoj postaji.

“Ona u policijskoj postaji provodi sate, od jutra do mraka, u nadi da će se sjetiti nekog detalja koji može pomoći policiji. Nju tamo nitko ne drži, moja sestra surađuje s policijom u istrazi i želi da joj što prije pronađu dijete”, rekao je Dragomirović.

“Svi krive moju sestru, a nitko ne zna kako je njoj. Možda djeluje hladno, ali se jede iznutra. Nema njene Danke, njene kćeri. Zamislite samo kako je tek njoj, a da ne govorim što je na svu tu muku još i trudna i ne smije biti pod stresom”, rekao je Dankin ujak.

Komentirao je i snimku iz Beča, na kojoj se vidi curica koja nalikuje na Danku u pratnji dvije žene.

“Video je jako mutan, pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je to Danka. Čekamo neku službenu potvrdu. Po hodu i kosi djevojčice, djeluje mi kao da bi mogla biti ona, ali to ništa nije sigurno. Odakle oni znaju da su te žene iz Rumunjske, tko je snimio taj video? Dosta stvari se tu ne poklapa. Ali mi bi najviše na svijetu voljeli da ona dođe kući”, rekao je.

Dodaje i da Danka nije razmažena te da nije kao ostala djeca koja često plaču za majkom.

“Ako je Danka na onom videu, čini mi se da nije uplašena. Ona je druželjubiva. Kada su kod kuće, Danka ima svoje igračke i igra se sama. Nije kao ostala djeca, koja često traže mamu. Ode do moje sestre kada joj je nešto potrebno, voda ili hrana”, ustvrdio je.

(index.hr)