Poštovani građani Unsko-sanskog kantona, Krajino, ponosna Bosno i Hercegovino,

Sretan nam Dan nezavisnosti jedine nam domovine BiH.

Historiju znamo i moramo je pamtiti: Prvog marta 1992. godine građani BiH izašli su na referendumi većinom potvrdno odgovorili na referendumsko pitanje: – Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba. Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?

DA.

Odgovor je bio DA, želimo nazavisnost Bosne i Hercegovine.

Nezavisnost naše države morali su braniti njeni najbolji sinovi i kćeri u odbrambeno oslobodilačkom ratu. Od oružja imali su srce heroja i čast.

Svaki dan, a posebno danas moramo biti glasniji od onih koji osporavaju nezavisnost naše države, Svaki dan, a posebno sada kada svjedočimo invaziji na Ukrajinu, još jednom ratu u Evropi, moramo ponosno braniti historijsko DA za nezavisnost i časno NE svakom agresoru.

Moramo jasnu poruku poslati i onim domaćim političkim snagama, koje 25.godina urušavaju sistem ove zemlje, koje prodaju institucije ove zemlje za vlast, koje su dozvolile svojom nesposobnošću da korupcija metastazira u svim organima, da nemaju više pravo na to, da nemaju dobra oko kojeg nas mogu okupiti da je vrijeme da nestanu sa političke scene BiH. Oni koji su su naučili rušiti, oni jednostavno ne mogu i ne znaju graditi.

Krajišnici nisu uzmakli 92-95 i neka nas rušitelji države čuju i danas – ne damo ni pedlja ove zemlje. Znamo, takvi se zlu nadaju da će pasti Ukrajina a za njom i Bosna. Neće!

Ovo jest i ostaće jedinstvena, nezavisna država svih njenih ljudi.

Bosna i Hercegovina zauvijek!