Studenti Mašinskog odsjeka Tehničkog fakulteta Bihać

Piše: Biscani.net

Današnja posjeta proizvodnom pogonu firme Mastel CNC Bihać od strane studenata mašinskog odsjeka Tehničkog fakulteta Bihać predstavlja nastavak uspješne saradnje između fakulteta i privrednih subjekata u BiH. Firma Mastel CNC Bihać, specijalizirana za preradu metala, već nekoliko godina ostvaruje izuzetne poslovne rezultate, a njen proizvodni pogon pružio je studentima priliku da steknu uvid u praktičnu primjenu teorijskog znanja stečenog na fakultetu.

Tehnički Fakultet Bihać aktivno njeguje suradnju s različitim privrednim subjektima širom Bosne i Hercegovine, pridajući poseban značaj praktičnom dijelu nastave. Posjeta Mastel CNC Bihać pružila je studentima priliku da se upoznaju s radom proizvodnog pogona, tehnologijama i procesima u industriji prerade metala, što će im zasigurno koristiti u njihovom profesionalnom razvoju.

Tehnički fakultet Bihać izražava zahvalnost menadžmentu i zaposlenicima firme Mastel CNC Bihać na srdačnom gostoprimstvu i prilici koju su pružili studentima da prošire svoje praktično iskustvo iz područja mašinskog inženjeringa.

Ova vrsta suradnje između obrazovnih institucija i industrije igra ključnu ulogu u oblikovanju stručnih i kompetentnih stručnjaka za budućnost.

(Biscani.net)