Bišćani će uskoro ponovno na izbore. Dosadašnji gradonačelnik odlučio je političku karijeru nastaviti u Skupštini Unsko-sanskog kantona. Zašto se odlučio na ovaj korak? Ko će formirati novu vlast u USK govorio je za N1.

Fazlić je na početku govorio o posljedicama poplava koje su za vikend pogodile USK.

“Sad je bolje, u subotu je bilo najteže i jučer je taj val bio prisutan. Danas je već bolje, voda se povlači. Kod nas se to svako malo dešava, imamo opremljenu CZ sa teškim mašinama, specijalizovanu jedinicu za spašavanje na vodi i mislim da su dobro reagovali“.

Dodao je da se uvijek može uraditi više, ali da je teško spriječiti i uticati na ovakve stvari.

“Uvijek se može više uraditi, ne mogu građani biti zadovoljni kada poplavi, to se ne može spriječiti, niti uticati na to nego se može reagovati. Mi u Bihaću imamo 120 km kanala, imamo Unu koja je hirovita, imamo nelegalnu sječu šume i to su sve stvari koji utiču na česte poplave”.

“Nije zakazao niko, ono što se sada desilo, na onu količinu vode je bilo jako teško to spriječiti. Nije zakazao niko u smislu da nije radio ništa. Najviše je na Gradu, mi to treba da održavamo. Svake godine uložimo po 500-600 hiljada KM. U zadnjih nekoliko godina smo opremili jedinice potrebnim mašinama, ali kada se ovako desi, teško je reagovati i spriječiti“.

Podsjetio je da je u izbornu utrku 2018. godine ušao s ciljem da promijeni vlast na kantonu.

“Ja sam u izbornu utrku išao 2018. i rekao da nam je cilj da promijenimo vlast na kantonu, tad je na kantonu bila SDA i uspjeli smo to da uradimo i rekao sam da ću zadržati mandat gradonačelnika. Sada smo išli u kampanju nezadovoljni tim kako se radilo u proteklom periodu u USK i obećao sam biračima da ću preuzeti mandat i ako bude uslova biti premijer kantona zajedno sa strankama koje mogu pomoći i koje sam ja na čelu. To je jedan od razloga“.

Koliko je realno da budete premijer USK?

“Mislim da nije realno jer je POMAK dobio tri zastupnička mjesta, najviše mjesta ima SDA sa 8 i NES sa 8. Mislim da zbog toga nije realno i vjerujem da ne postoji ni politička volja kod drugih stranka koje će učestvovati u vlasti da budem ja na čelu vlade“.

POGLEDAJTE VIDEO KLIKOM OVDJE!

(N1)